«Καραμπόλες» στο ΥΠΕΞ με τους νέους πρεσβευτές σε Ουάσινγκτον και Λευκωσία

«Καραμπόλες» στο ΥΠΕΞ με τους νέους πρεσβευτές σε Ουάσινγκτον και Λευκωσία

Αναστάτωση προκλήθηκε στο ΥΠΕΞ με τις αλλαγές στις πρεσβείες της Ουάσινγκτον και της Λευκωσίας, καθώς οι αποφάσεις πάρθηκαν την τελευταία στιγμή.

Πάντως έχει τη σημασία του ότι η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού τοποθετείται στην Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, δείγμα ότι ο Κ.Μητσοτάκης θέλει να έχει άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης του σ’ αυτή τη νευραλγική θέση.

Ο Θεοχάρης (Χάρης) Λαλάκος θα είναι ο νέος πρέσβης της Ελλάδος στη Λευκωσία. Ο κ. Λαλάκος, ο οποίος υπηρετεί από τον Ιούνιο του 2016 στην Ουάσινγκτον, θα αντικαταστήσει τον Ηλία Φωτόπουλο, που ολοκλήρωσε τη θητεία του στη Λευκωσία και επέστρεψε στην Αθήνα.

Με βάση τις αρχικές αποφάσεις, στη Λευκωσία αποφασίσθηκε να τοποθετηθεί η Αικατερίνη Ξαγοράρη, που υπηρετούσε στην Αυστραλία. Λίγα 24ωρα πριν την άφιξη της στη Λευκωσία για να επιδώσει διαπιστευτήρια, υπήρξε αλλαγή πλεύσης. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, προχώρησε σε αλλαγές.

Κι αυτό γιατί η διπλωματική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, αποχωρεί από το Μαξίμου και θα έπρεπε να τοποθετηθεί σε καλό πόστο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το καλό πόστο, λοιπόν, είναι η Ουάσινγκτον και ο νυν πρέσβης, που συμπληρώνει τριετία συν στην αμερικανική πρωτεύουσα μετατίθεται στη Λευκωσία, επειδή όπως αναφέρθηκε είναι έμπειρος διπλωμάτης. Η όλη αναστάτωση προκλήθηκε από το Μαξίμου και ο λογαριασμός στάλθηκε στο ελληνικό ΥΠΕΞ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.