Νέες… εγγυήσεις από τον Πάιατ: «Δεσμευόμαστε για την ασφάλεια και την ευημερία της Ελλάδας»

Νέες… εγγυήσεις από τον Πάιατ: «Δεσμευόμαστε για την ασφάλεια και την ευημερία της Ελλάδας»

Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, μαζί με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, παραβρέθηκαν την Τετάρτη στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της συνεκπαίδευσης της 1ης ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) και της 3rd Combat Aviation Brigade (3rd CAB) των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Στεφανοβίκειο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος σε δηλώσεις του, τόνισε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως ένα πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και ότι οι συνεκπαιδεύσεις των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, βοηθάνε στην επίτευξη των στόχων της άμυνας και της ασφάλειας, όπως αυτοί τέθηκαν στη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, που υπεγράφη πρόσφατα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Πάιατ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων των δύο χώρων και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, με την ποικιλία του τοπίου της και το πολύ ωραίο κλίμα της, παρέχει ένα εξαιρετικό και μοναδικό περιβάλλον για την εκπαίδευση των πιλότων. «Η συνεκπαίδευση αυτή, παρουσιάζει την αμερικανική αφοσίωση στην συμμαχία με την Ελλάδα και είναι μια απτή απόδειξη ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται για την ασφάλεια, την ευημερία και την δημοκρατία της Ελλάδας, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.