Ν. Δένδιας: «Εκστρατεία προκλήσεων από την Τουρκία»

Ν. Δένδιας: «Εκστρατεία προκλήσεων από την Τουρκία»

Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας το σημερινό επεισόδιο στην Κω, όπου μία τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σημείωσε πως η τουρκική ακταιωρός σκόπιμα ακούμπησε το ελληνικό σκάφος, όπως είχε εξάλλου σημειώσει και το Λιμενικό Σώμα, και έκανε γνωστό πως το μεσημέρι κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών για να γίνουν τα δέοντα.

«Το περιστατικό είναι απαράδεκτο, διότι είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο συμβάν, δεν έτυχε τα δύο σκάφη να ακουμπήσουν. Είναι προφανές ότι η τουρκική ακταιωρός επί σκοπώ ακούμπησε το ελληνικό σκάφος. Έχει κληθεί ο Τούρκος πρέσβης σήμερα το μεσημέρι από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών και θα γίνουν τα δέοντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Επίσης, ο κ. Δένδιας αφού σημείωσε πως υπάρχει μια εκστρατεία προκλήσεων απέναντι στη χώρα μας και την Ευρώπη και ότι «διαβάζουμε την τουρκική προκλητικότητα σαν μία προσπάθεια να παρασυρθεί η Ελλάδα σε αυτό το μονοπάτι», διαμήνυσε πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι καθόλου να ακολουθήσουμε την Τουρκία σε αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση πώς διαβάζει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν πήρε τίποτα από αυτά που ζητούσε από τους Ευρωπαίους κατά την πρόσφατη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι ο Ερντογάν δεν διάβασε καλά την Ευρώπη.

«Πήγε με μια λίστα απαιτήσεων, η οποία θεωρούσε ότι θα ικανοποιηθεί ως αντίβαρο δικών του υποχωρήσεων στο μεταναστευτικό. Δεν λειτουργεί έτσι η Ευρώπη. Πολλές φορές ο πρόεδρος Ερντογάν έχει διαβάσει λάθος. Είναι προφανές ότι μια πιθανή τουρκική αντίδραση θα ήταν η προσπάθεια όξυνσης στα ελληνοτουρκικά» εκτίμησε.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί σε αυτόν τον δρόμο και ότι ο δρόμος της χώρας μας είναι ο δρόμος του Δικαίου και της λογικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κ. Δένδιας εξήρε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, της Aστυνομίας και του Λιμενικού και τόνισε την ανάγκη «να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτό που είναι το εθνικό και το ευρωπαϊκό συμφέρον» και αναφερόμενος στην κατάσταση στα χερσαία και θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα, είπε πως «αν με ρωτάτε αν είναι ευχάριστα, θα σας απαντήσω δεν είναι καθόλου ευχάριστο, είναι εξαιρετικά ενοχλητικά και βεβαίως ελλοχεύουν πάρα πολλοί κίνδυνοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.