ΥΠΕΞ για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ: «Δεν παράγουν τετελεσμένα»

ΥΠΕΞ για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ: «Δεν παράγουν τετελεσμένα»

Για άλλη μια φορά το ΥΠΕΞ επέλεξε να απαντήσει στις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς περί «περιφρόνησης της ΕΕ και της Διεθνούς Κοινότητας» ορολογίες που δεν προκαλούν «ιδρώτα» στα «αυτιά» της Άγκυρας.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την επιστροφή του Γιαβούζ εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την νέα εξαγγελθείσα παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και μάλιστα σε οικόπεδα που έχουν αδειοδοτηθεί διά μέσου των νομίμων προβλεπόμενων διαδικασιών σε ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες.

Πρόκειται για μια ακόμη πρόκληση που περιφρονεί τις εκκλήσεις της ΕΕ και της Διεθνούς Κοινότητας για σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιβεβαιώνει δε, για πολλοστή φορά, τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, καθώς και τον χαρακτηρισμό της ως τον κατεξοχήν παραβάτη του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι η επανάληψη και η εμμονή σε παραβατικές συμπεριφορές δεν παράγουν δίκαιο, ούτε δημιουργούν τετελεσμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και απόλυτη αλληλεγγύη μας στην Κυπριακή Δημοκρατία και καλούμε εκ νέου την Τουρκία να σεβασθεί το Διεθνές Δίκαιο και να αποστεί από ενέργειες που υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην κοινή μας γειτονιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.