Το ΥΠΕΞ φοβάται νέα εκστρατεία δυσφήμισης της Ελλάδας για το ψευδοπροσφυγικό από την Τουρκία

Το ΥΠΕΞ φοβάται νέα εκστρατεία δυσφήμισης της Ελλάδας για το ψευδοπροσφυγικό από την Τουρκία

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών μετά τις πληροφορίες ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εξαπολύσει νέο γύρο ψευδών νέων, όπως είχε κάνει πρόσφατα με αφορμή το μεταναστευτικό και την κατευθυνόμενη συγκέντρωση μεταναστών στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Η οργανωμένη εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας μας είχε εκδηλωθεί τόσο με την «επιστράτευση» φίλα προσκείμενων στο τουρκικό καθεστώς προσώπων, όσο και με τη διοχέτευση ψευδών πληροφοριών σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον Μάρτιο να παραπλανηθούν ακόμη και μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, όπως οι New York Times που στηριζόμενοι σε μαρτυρία προσώπου, που αποδείχθηκε ότι ήταν Τούρκος πολίτης και όχι Σύρος «πρόσφυγας», εμφάνισαν θέμα περί δήθεν «μυστικών σημείων κράτησης» στην Ελλάδα, χρήσης πραγματικών πυρών εναντίον μεταναστών.

Είχε ακολουθήσει τότε η προπαγάνδα με τη διοχέτευση ψευδών πληροφοριών σε Μέσα των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, περί πυροβολισμού μετανάστη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, πράγμα που είχε ήδη κατηγορηματικά διαψευσθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Και στον νέο γύρο του «πολέμου προπαγάνδας» που κατά ασφαλείς πληροφορίες των ελληνικών αρχών είναι έτοιμη να εξαπολύσει η Τουρκία, οι ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να αποκρούσουν τα τουρκικά ψευδονέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, αυτό που είχε επισημανθεί ήδη, είναι ότι στην Ελλάδα η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένη και ουδείς παρεμβαίνει, ούτε λογοκρίνει δημοσιεύματα. Ωστόσο, αποτελεί υποχρέωση των δημοσιογράφων να ελέγχουν την εγκυρότητα των πληροφοριών που λαμβάνουν και να μη γίνονται εργαλεία διακινητών ψευδών ειδήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.