Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για Τουρκία: «Υπάρχουν “κόκκινες” γραμμές»

Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για Τουρκία: «Υπάρχουν “κόκκινες” γραμμές»

Μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Κώστας Γκιουλέκας, τόνισε πως «υπάρχουν κόκκινες γραμμές και υπάρχει μια βασική εθνική γραμμή: καμία ανοχή σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, αλλά πρέπει να ξέρει ότι όσο συνεχίζει να προκαλεί τόσο περισσότερο εκτίθεται και στη διεθνή κοινότητα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και συμπλήρωσε: «Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε και να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ότι όπως προσπάθησε να αιφνιδιάσει, αλλά αιφνιδιάστηκε στον Έβρο λίγο καιρό πριν, αυτό θα συμβεί αν και όπου επιχειρήσει κάτι ανάλογο».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος, ανέφερε από την πλευρά του ότι στο ΕΣΕΠ συζητήθηκαν η εισβολή των αμάχων στον Έβρο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, τα επεισόδια από πλευράς της Τουρκίας στον ελληνικό εναέριο χώρο, οι γεωτρήσεις που προσπάθησε να κάνει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ.

Επιπλέον, συζητήθηκε ότι ο νέος Οργανισμός του υπουργείου Εξωτερικών, το Λιβυκό, τα Βαλκάνια και η ευρωπαϊκή τους πορεία και η ευρύτερη κατάσταση της Ανατολικής Μεσογείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.