Ν.Δένδιας: «Ελπίζουμε ότι οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν και τις χαρές του ελληνικού καλοκαιριού φέτος»

Ν.Δένδιας: «Ελπίζουμε ότι οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν και τις χαρές του ελληνικού καλοκαιριού φέτος»

«Ανοιχτό κάλεσμα» στους Γερμανούς τουρίστες απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ετοιμάζεται να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, ώστε να οριστούν οι λεπτομέρειες για το «άνοιγμα» των συνόρων και των τουριστικών θέρετρων της χώρας μας, εν μέσω της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός.

Η γερμανική Bild ανέφερε στην ηλεκτρονική της σελίδα τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Η ελεύθερη κυκλοφορία αποκαθίσταται εντός της χώρας, τα ξενοδοχεία μας ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά, οι παραλίες μας ανοίγουν ξανά και οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν ξανά στο κοινό».

Με βάση τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, η Bild έδωσε «ελπίδα» στους Γερμανούς για διακοπές στη Μεσόγειο, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Καλοκαιρινές διακοπές στη Μεσόγειο; Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δίνει ελπίδα».

«Εξερευνήστε την Ακρόπολη, απολαύστε τις παραλίες της Ρόδου ή πηγαίνετε σε πάρτι στη Μύκονο. Πολλοί Γερμανοί το ονειρεύονται αυτή τη στιγμή. Τώρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δίνει, προσθέτει στο άρθρο του το γερμανικό Μέσο και συνεχίζει: «Λαμβάνοντας την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας, η ελληνική κυβέρνηση κάνει εκστρατεία για παραθεριστές από τη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας θέλει να συζητήσει με τους συναδέλφους του από δημοφιλείς γερμανικούς προορισμούς διακοπών αυτήν τη Δευτέρα πώς μπορούν να χαλαρωθούν οι περιορισμοί ταξιδιού λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Εκτός από την Ελλάδα, στη βιντεοδιάσκεψη έχουν προσκληθεί οι Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Κροατία, Πορτογαλία, Μάλτα, Σλοβενία, Κύπρο και Βουλγαρία.

Ο στόχος είναι μια βήμα – βήμα προσέγγιση για το άνοιγμα των συνόρων στους τουρίστες. Στη Γερμανία, ισχύει μια παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση για παραθεριστές έως τις 14 Ιουνίου. Το επόμενο διάστημα, θα καθοριστεί το τι μέλλει γενέσθαι και υπό ποιους όρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για τους πολίτες της εν μέσω πανδημίας. Θέλει να είναι το ίδιο για τους επισκέπτες της. «Ελπίζουμε ότι οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν και τις χαρές του ελληνικού καλοκαιριού φέτος τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.