Το ΥΠΕΞ λέει ότι απέστειλε διάβημα στην Άγκυρα επειδή θα κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα -Κι αυτό fake news?

Το ΥΠΕΞ λέει ότι απέστειλε διάβημα στην Άγκυρα επειδή θα κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα -Κι αυτό fake news?

Ο Πρέσβης της Τουρκίας, εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών στον οποίον διενεργήθηκε διάβημα με αφορμή τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων από την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η τουρκική εταιρεία κατέθεσε αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τις οποίες η Άγκυρα επιχειρεί να υφαρπάξει με το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Οι περιοχές αυτές είναι Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα έξι μίλια, καταπατώντας πλήρως την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και είναι επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών σας το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, καθώς όπως τα διαβήματα στον Έβρο μπορεί αύριο να διαψευστούν και να χαρακτηριστούν ως… fake news, με τον ίδιο τρόπο που οι υπουργοί Άμυνας & Εξωτερικών διέψευσαν τις… ανακοινώσεις και τα διαβήματα του υπουργείου Εξωτερικών για την τουρκική εισβολή στον Έβρο και κατηγόρησαν όσους τα αναπαρήγαγαν ως «διασπορείς ψευδών ειδήσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.