ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Υπογράφηκε η ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας: Ποιο είναι το τίμημα; – Αίρονται τα μέτρα για τους Ιταλούς τουρίστες

Υπογράφηκε η ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας: Ποιο είναι το τίμημα; – Αίρονται τα μέτρα για τους Ιταλούς τουρίστες

Με την παραχώρηση τον αλιευτικών αποθεμάτων του Ιονίου την οποία απέρριπταν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1977 μέχρι σήμερα κατέστη δυνατή η συμφωνία με την Ιταλία, προσδιορισμού θαλασσίων ζωνών του Ιονίου Πελάγους.

Η ελληνική πλευρά δέχτηκε τα ιταλικά αλιευτικά να φτάνουν μέχρι τα 6 ν.μ. από τις ακτές των νησιών του Ιονίου παραχωρώντας στον τεράστιο ιταλικό αλιευτικό στόλο το σύνολο του φυσικού πλούτου της ανατολικής Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας οριστικοποιήθηκαν τελικά περίπου στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουνίου, όμως αποφεύγουν να κοινοποιήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας προτού ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Ιταλός ομόλογός του Λουίτζι ντι Μάιο οριστικοποιήσουν το περιεχόμενό της με τις υπογραφές τους κάτι που έγινε λίγο πριν την έναρξη των κοινών δηλώσεων που γίνονται αυτή την στιγμή.

Για «ιστορική μέρα» μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις κοινές δηλώσεις του με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο μετά την υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Την άρση των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Όπως είπε ο υπουργός, προηγήθηκε μελέτη για τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ιταλία σε σχέση με τον κορωνοϊό, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Δένδια είναι «ραγδαίως βελτιούμενα»

«Η Ελλάδα αίρει από την προσεχή Δευτέρα και σταδιακά μέχρι το τέλος του μήνα τους όποιους περιορισμούς» ανακοίνωσε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα «οι Ιταλοί φίλοι μας να περάσουν και φέτος τις διακοπές στη χώρα μας».

Απαντώντας σχετικά, ο Ιταλός υπουργός δήλωσε:

«Είμαι ευτυχής που ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει εκ νέου στην Ιταλία τα σύνορα μέχρι το τέλος του μήνα, αίροντας οποιοσδήποτε περιορισμούς για καραντίνα σε Ιταλούς τουρίστες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.