Μ.Βαρβιτσιώτης: «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μην εκφράζεται μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις»

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μην εκφράζεται μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή αναφέρθηκε στον διπλωματικό αγώνα στον οποίο κάνει η Ελλάδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε, θα ενημερώσει αύριο την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ερωτηθείς για τη Γερμανία και το ρόλο της, δεδομένων των οικονομικών συμφερόντων της με την Τουρκία, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι δεν είναι μόνο η Γερμανία που έχει οικονομικά συμφέροντα, αλλά κι άλλοι εταίροι μας.

“Η Τουρκία αποτελεί έναν από τους βασικούς οικονομικούς εταίρους της ΕΕ. Όμως αυτό που περιμένουμε από την Ευρώπη είναι να μην εκφραστεί μόνο με βάση το πορτοφόλι της, αλλά με βάση τις αρχές της”, δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό ότι η Γερμανίδα καγκελάριος μιλάει για το πλαίσιο της αλληλεγγύης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Εμείς θεωρούμε ότι αυτή η αλληλεγγύη θα πρέπει να εκφραστεί όχι μόνο μέσα από λόγια, αλλά και μέσα από πράξεις. Και αυτές οι πράξεις, δεν είναι τίποτα άλλο από το να σταλεί στην Άγκυρα το εξής μήνυμα: ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως ένας αστάθμητος παράγοντας στην περιοχή προκαλώντας εντάσεις και συγκρούσεις και δημιουργώντας την αίσθηση ότι με τα όπλα θα μπορεί να αλλάξει το status quo. Κάτι τέτοιο ξεπερνά την ευρωπαϊκή πρακτική και λογική και πρέπει να είναι καταδικαστέο σε όλα τα επίπεδα από την Ένωση”, ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.