ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ν.Δένδιας σε Ν.Ντιμιτρόφ: «Να εφαρμοστεί πιστά η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ν.Δένδιας σε Ν.Ντιμιτρόφ: «Να εφαρμοστεί πιστά η Συμφωνία των Πρεσπών»

Με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης των Σκοπίων και αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουιάρ Οζμάνι συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ήταν η πρώτη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον νέο ομόλογό του κ. Οζμάνι. Οι συζητήσεις εστιάσθηκαν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης των Σκοπίων, ως μονόδρομο για την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και υπό τον όρο της απαρέγκλιτης τήρησης της τεθείσας αιρεσιμότητας. Τονίσθηκε η ανάγκη πιστής εφαρμογής και με καλή πίστη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρίσμα της τουρκικής παραβατικότητας και οι τελευταίες συναφείς εξελίξεις.

Τέλος, αντάλλαξαν απόψεις επί πτυχών διμερούς συνεργασίας με έμφαση στις οικονομικές σχέσεις, την ενέργεια, καθώς και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, που απαιτεί κοινή δράση από όλες τις χώρες της περιοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.