ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Αμερικανός πρεσβευτής Τ.Πάιατ διαψεύδει ότι ο Μ.Πομπέο ζήτησε απομάκρυνση των MLRS από τα νησιά

Ο Αμερικανός πρεσβευτής Τ.Πάιατ διαψεύδει ότι ο Μ.Πομπέο ζήτησε απομάκρυνση των MLRS από τα νησιά

Οι ΗΠΑ δεν ζητούν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μέσω ανάρτησής του στο twitter.

Ειδικότερα ο κ. Πάιατ σχολιάζοντας δημοσίευμα που αναφέρεται σε αιτήματα που υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προς την ελληνική κυβέρνηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σας διαβεβαιώνω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποβάλλουν προτάσεις όπως αυτή του ανεφέρετε εδώ (σ.σ Στο δημοσίευμα). Αυτή δεν είναι η φύση της συμμαχίας μας. Όπως έχω πει συχνά, μια ισχυρή και ασφαλής Ελλάδα είναι προς το συμφέρον της Αμερικής».

«Η σύγκρουση μεταξύ των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία και Ελλάδα, ωφελεί μόνο τους κοινούς μας αντιπάλους που επιδιώκουν να σπείρουν διατλαντική διχοτόμηση. Προτρέπουμε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές θαλάσσιες επιχειρήσεις και τα μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή»

«Ελπίζουμε να δούμε συνεχείς διμερείς συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για περαιτέρω μείωση των εντάσεων και ενθαρρύνουμε και τις δύο χώρες να συνεχίσουν να εργάζονται μέσω του ΝΑΤΟ για μια τεχνική συμφωνία για μέτρα απαγόρευσης της εμπλοκής. Οι χώρες της περιοχής πρέπει να επιλύσουν τις διαφωνίες τους διπλωματικά και ειρηνικά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν λαμβάνουν θέση σχετικά με το πώς άλλες χώρες οριοθετούν τα θαλάσσια σύνορά τους, αυτό πρέπει να γίνει μέσω ειρηνικού διαλόγου και όχι μέσω προκλητικής, μονομερούς δράσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/USAmbPyatt/status/1308866475944534017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.