ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μ.Βαρβιτιώτης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Δημιουργείται ολοένα και μεγαλύτερο μέτωπο χωρών το οποίο το ζητάει»

Μ.Βαρβιτιώτης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Δημιουργείται ολοένα και μεγαλύτερο μέτωπο χωρών το οποίο το ζητάει»

Παρά το «χαστούκι» της ΕΕ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε σε συνέντευξη του ότι υπάρχει μέτωπο χωρών υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι δεν αποτελούν διαπραγμάτευση, αλλά είναι μία διαδικασία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των δύο πλευρών.

Επεσήμανε, ακόμη, πως η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών γίνεται μέσα σε ένα κλίμα διεθνούς καταδίκης και κυρώσεων για την Τουρκία, η οποία ζητάει από την Ευρώπη να ξαναβρούν μία λειτουργική σχέση.

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν συζητάει θέματα, όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ή ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας. Πρόσθεσε, δε, πως για την Τουρκία δεν είναι ευνοϊκό το διεθνές περιβάλλον για να δυναμιτίσει τις διερευνητικές επαφές και πως αν το κάνει θα αναλάβει και την ευθύνη της κατάρρευσης τους, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπη και με τη σκληρή στάση της Ελλάδας και της ΕΕ.

https://www.vimeo.com/500876670

Σε ερώτηση για το χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την έκδοση κοινού ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι αυτή έχει γίνει καταρχάς αποδεκτή και “δημιουργείται ολοένα και μεγαλύτερο μέτωπο χωρών το οποίο ζητάει να γίνει”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, όπως είπε, είναι σημαντικό να προχωρήσει ο ευρωπαϊκός εμβολιασμός χωρίς άλλες καθυστερήσεις από την πλευρά των εταιρειών στην παροχή των εμβολίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.