Ν.Δένδιας: «Τα καίρια ζητήματα της εποχής υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα – Χρειαζόμαστε παγκόσμιες λύσεις»

Ν.Δένδιας: «Τα καίρια ζητήματα της εποχής υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα – Χρειαζόμαστε παγκόσμιες λύσεις»

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε παρέμβασή του στη διαδικτυακή Υπουργική συνάντηση των κρατών της Συμμαχίας για την Πολυμέρεια τόνισε ότι οι παγκόσμιες προκλήσεις χρειάζονται παγκόσμιες λύσεις.

Το ίδιο ισχύει και για την κλιματική αλλαγή, σημείωσε ο κ. Δένδιας. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε συναφώς και την πρωτοβουλία που ανέλαβε η χώρα μας διοργανώνοντας, τον Ιούνιο του 2019 στην Αθήνα, Διεθνή Διάσκεψη με αντικείμενο τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά και προανήγγειλε την ετοιμότητα της χώρας μας να φιλοξενήσει σύνοδο υψηλού επιπέδου για το θέμα, ευθύς μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω πανδημίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε, επίσης, την ανάγκη εξασφάλισης του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης στη νέα ψηφιακή εποχή, που προσφέρει σημαντικά οφέλη, αλλά ενέχει και σοβαρούς κινδύνους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι η παγκόσμια διάσταση των νέων δυνατοτήτων και προκλήσεων απαιτεί παγκόσμιες λύσεις, οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και να εξασφαλίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο, ώστε κανείς να μην μείνει πίσω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.