Αβραμόπουλος και Παναγιωτόπουλος στο ΝΑΤΟ…

Αβραμόπουλος και Παναγιωτόπουλος στο ΝΑΤΟ…

Η απαγωγή του Ελληνοορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου και του  Συροορθόδοξου, Γιοχάν Ιμπραήμ, από Σύρους αντάρτες, θα απασχολήσει -εκτός των άλλων- την Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπολουλο, ο οποίος προσπαθεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει γι αυτόν λόγω της στήριξης των ισλαμιστών ανταρτών που διαπράττουν συνέχεια εγκλήματα κατά των Ελληορθοδόξων.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «η κατάσταση στη Συρία κλιμακώνεται.Χθες τη νύχτα, δυο Χριστιανοί θρησκευτικοί ηγέτες απήχθησαν από άγνωστες ομάδες στο Χαλέπι. Σήμερα θα μιλήσουμε για αυτή τη δραματική εξέλιξη, αλλά και για την ευρύτερη κατάσταση στη Συρία».

Παρατηρούμε ότι ούτε καν αναφέρεται σε ισλαμικές ομάδες, απλά σε “άγνωστες ομάδες” προφανώς για να μην θυμώσει η Ουάσιγκττον…

Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, για να συμμετάσχει στην Σύνοδο των Υπουργών Εθνικής Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA). Στο περιθώριο των εργασιών ο ΥΕΘΑ είχε διμερείς επαφές και με άλλους συναδέλφους του.

Τα θέματα που συζητούνται στο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας είναι, μεταξύ άλλων, η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου για τα θέματα άμυνας, η ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, η  αποτελεσματικότητα των σχηματισμών μάχης, η κυβερνοάμυνα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV)  κ.α.

Να υπογραμμισθεί ότι στο χθεσινοβραδινό δείπνο εργασίας συζητήθηκαν ακόμη η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας για το Κόσσοβο, οι εξελίξεις στο Μαλί και στην ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ, καθώς επίσης και τα προβλήματα ασφαλείας στη Λιβύη και η επίδρασή τους στη ζώνη του Σαχέλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.