ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κύπελλο Ελλάδος: Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-1 [βίντεο]

Κύπελλο Ελλάδος: Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-1 [βίντεο]

Ο Παναθηναϊκός στο 88′ βρήκε το εκτός έδρας γκολ με τον Καρέλη και με το 1-1 στην Ξάνθη έχει τον πρώτο λόγο για τους «8» στην ρεβάνς της Λεωφόρου… 

Έτσι έπαιξαν 

Ενδεκάδα… πρωταθλήματος από τον Λουτσέσκου, ο οποίος έδειξε πως μόνο αδιάφορος δεν είναι για τον θεσμό του Κυπέλλου. Ο Κυριακίδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Μπέρτος, δεξί ο Ουάλας και ο Καρυπίδης(στο 22′ έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Λισγάρη στην θέση του) με τον Γούτα δίδυμο στα στόπερ. Ομπόντο και Παπαστεριανός τα αμυντικά χαφ. Αριστερό εξτρέμ ο Λουσέρο, δεξί ο Σολτάνι, ο Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Καπετάνος.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Αναστασίου έκανε rotation δίνοντας ανάσες σε κάποιους από τους βασικούς του(Στιλ, Μπεργκ, Πέτριτς, Πράνιτς). Ο Κοτσόλης επέστρεψε στην εστία του «τριφυλλιού». Αριστερά στην άμυνα ο Νάνο, δεξιά ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Ταυλαρίδης με τον Σίλντενφελντ στον άξονα των μετόπισθεν. Ο Μέντες «εξάρι», με τους Δώνη και Ζέκα μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους. Ο Ατζαγκούν επιτελικός και μπροστά στο 4-4-2 ο Καρέλης με τον Κλωναρίδη.

Χορευτικό στη λάσπη!

Η βροχή που έπεφτε για αρκετές ώρες στην Ξάνθη, μετέτρεψε το γήπεδο των «Πηγαδιών» σε χωράφι! Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε τραγική κατάσταση, η μπάλα… τσουλούσε με δυσκολία στο χορτάρι και έκανε δύσκολη την ζωή των παικτών. Περισσότερο λασπομαχία ήταν το πρώτο μέρος παρά ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε όπως το συνηθίζει τον τελευταίο καιρό, στις εκτός έδρας του αποστολές. Μακριά από τον καλό του εαυτό, νωθρός, άνευρος και με δυσλειτουργία στο αμυντικό του τρανζίσιον. Στο 26′ ο Κλέιτον χτύπησε… καμπανάκι στην άμυνα του «τριφυλλιού», με τον Κοτσόλη να δείχνει αντανακλαστικά και να βγάζει με τα πόδια το τετ-α-τετ, όπως έκανε και στο σουτ του Σολτάνι λίγο αργότερα(31′),

Η Ξάνθη πατούσε καλύτερα μέσα στο γήπεδο, έκλεινε με ευκολία τους διαδρόμους στον δίχως φαντασία Παναθηναϊκό και ένας εξαιρετικός συνδυασμός στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, έφτασε για να δώσει προβάδισμα στους «ακρίτες»!

Κλέιτον, Σολτάνι και Μπέρτος έβγαλαν την μπάλα προς τα δεξιά, ο Έλληνας αμυντικός σέντραρε και ο Λουσέρο με σουτ πάνω στην κίνηση νίκησε τον Κοτσόλη! Ο Αργεντινός είχε ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Τριανταφυλλόπουλου, σε μια φάση όπου όλοκληρη η άμυνα του «τριφυλλιού» αμυνόταν με τα… μάτια!

Γκολ και έφυγε για τους «8»!

Ως συνήθως ο Παναθηναϊκός γύρισε το… χαρτί στο δεύτερο μέρος, πίεσε την Ξάνθη και έδειξε ξεκάθαρα πως θέλει το γκολ. Ο Αναστασίου αρχικά το γύρισε σε 4-3-2-1, δεν του βγήκε. Στην συνέχεια πέρασε στο ματς τους Λαγό, Πέτριτς και Μπεργκ. Με την είσοδο του Κροάτη και του Σουηδού και σε συνδυασμό με το πισωγύρισμα των «ακριτών» οι «πράσινοι» έκλεισαν στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο.

Ο Κυριακίδης με τρομερό απόκρουση σε σουτ του Πέτριτς κρατούσε την εστία του ανέπαφη, κάτι που δεν κατάφερε στο 88′. Ένα τρομερό ξεπέταγμα του Μπεργκ από δεξιά, έβγαλε τον Καρέλη σε θέση βολής και ο νεαρός δεν λάθεψε. Έστειλε την μπάλα μέσα και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του δεύτερου ματς στην Λεωφόρο.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να… καθαρίσει από σήμερα αλλά ο πορτιέρο της Ξάνθης απόκρουσε το τετ-α-τετ με τον Μπεργκ στις καθυστερήσεις του ματς!

MAN OF THE MATCH: Νίκος Καρέλης. Μέχρι την είσοδο του Πέτριτς και εν συνεχεία του Μπεργκ, ο διεθνής στράικερ… πάλευε μόνος του με τα «θηρία» της Ξάνθης. Απείλησε με κάποια σουτ, ταλαιπώρησε τους αμυντικούς και στο 88′ με εξαιρετικό πλασέ βρίσκει δίχτυα. Γκολ «χρυσάφι» που δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Λεωφόρο.

πηγή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.