Βόμβα στο Κύπελλο Ελλάδος – Παναθηναϊκός – SKODA Ξάνθη 0-1

Βόμβα στο Κύπελλο Ελλάδος – Παναθηναϊκός – SKODA Ξάνθη 0-1

Ο τραγικός Παναθηναϊκός χωρίς να κάνει φάση κρατούσε 88′ την πρόκριση! Σε εκείνο το λεπτό ο Βασιλακάκης σκόραρε και με το 0-1 η Ξάνθη πήρε την πρόκριση στους «8» πετώντας εκτός τον περσινό κάτοχο του Κυπέλλου. Ούτε… φάση δεν έκανε το «τριφύλλι»!

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Αναστασίου είχε ξεκαθαρίσει στους παίκτες του πως «πάμε σαν να είναι 0-0», να ξεχάσουν το πρώτο ματς και με την ίδια φιλοσοφία επέλεξε την ενδεκάδα. Ο Κοτσόλης ξεκίνησε στα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μπούρμπος και στο κέντρο της άμυνας ο Σίλντενφελντ με τον Ταυλαρίδη. Μέντες σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Ζέκα και Δώνη μπροστά του. Ο Πέτριτς σε ρόλο επιτελικού και στην κορυφή ο Καρέλης με τον Μπεργκ.

Από κει και πέρα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου κατέβασε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, δείχνοντας ξεκάθαρα πόσο τον ενδιέφερε η πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Ο Κυριακίδης υπερασπίστηκε την εστία των «ακριτών». Λισγάρας και Γούτας στο κέντρο των μετόπισθεν. Δεξιά στην άμυνα ο Βαξεβανίδης, αριστερά ο Γουάλας. Παπαστεριανός και Ομπόντο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σολτάνι, Κλέιτον, Λουσέρο στην μεσοεπιθετική τριάδα και μπροστά ο Καπετάνος.

Νευρικός Παναθηναϊκός, υπομονετική Ξάνθη

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε το «μαξιλαράκι» από το 1-1 της Ξάνθης, ωστόσο, μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και προσπάθησε να βρει το γρήγορο γκολ που θα ανάγκαζε την Σκόντα να… ξεμυτίσει! Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως. Στην συνέχεια το «τριφύλλι» παρουσίασε μια πρωτοφανή νευρικότητα σε όλες τις γραμμές. Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μπάλα, έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο και είχαν σε τραγικό απόγευμα τόσο τον Μέντες όσο και τον Δώνη. Αποτέλεσμα αυτής της εικόνας, να μην απειλήσει ούτε στιγμή την εστία του Κυριακίδη, με εξαίρεση το αυτογκόλ του Λισγάρα που ακυρώθηκε σωστά για επιθετικό φάουλ του Μπεργκ».

Από την άλλη η ομάδα του Λουτσέσκου έκανε το αυτονόητο. Έπαιξε με τον χρόνο, άφησε το πρώτο μέρος να περάσει χωρίς να ρισκάρει και ρίχνοντας το βάρος στα μετόπισθεν. Εξαιρετική αμυντική λειτουργία, σωστές αλληλοκαλύψεις και αυτοσυγκέντρωση στον απόλυτο βαθμό. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, είχαν και την μοναδική καλή στιγμή στο ματς, με τον Κοτσόλη να «βγάζει» το σουτ του Ομπόντο στο 24′.

Χαζή αποβολή και… ξαφνικός θάνατος!

Όλο το… ζουμί στην εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η αποβολή του Μέντες στο 60′. Ο Αναστασίου από την έναρξη της επανάληψης έχει βάλει τον Ατζαγκούν αντί του Καρέλη, έχει γυρίσει το σύστημα σε 4-3-2-1 και έδειχνε ξεκάθαρα την διάθεση να διαχειριστεί το σκορ του πρώτου ματς. Όλο το πλάνο έστειλε στα… σκουπίδια η χαζή αποβολή του Ολλανδού μέσου για ένα σκληρό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου!

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Δεν βγήκαν όλοι μπροστά αλλά ο εξαιρετικός Λουτσέσκου έδωσε εντολή για παιχνίδι από τα άκρα και σέντρες προς τον Καπετάνο. Σε μία από αυτές στο 88′ η άμυνα του Παναθηναϊκού… κοιμήθηκε, ο Κοτσόλης και το δοκάρι έσωσαν από την κεφαλιά του Έλληνα φορ αλλά ο Βασιλακάκης πήρε το… ριμπάουντ και έγραψε ιστορία!

Το 1-0 για την Ξάνθη έμεινε μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ψυχικά αποθέματα για την ισοφάριση και κάπως έτσι οι «ακρίτες» πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά.

MΑΝ ΟF THE MATCH: Έρχεται από τον πάγκο και χαρίζει στην Ξάνθη μία ιστορική πρόκριση μέσα στην Λεωφόρο. Ο Βασιλακάκης ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και από κοντά… πάγωσε την Λεωφόρο. Είναι από τα παιχνίδια που απλά μία επαφή κάνει την διαφορά. Ο Έλληνας μέσος την έκανε και δίκαια είναι ο άνθρωπος του αγώνα.

πηγή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.