ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ευρωπαϊκοί αγώνες Μπακού: Η Ελλάδα κατέκτησε 9 μετάλλια

Ευρωπαϊκοί αγώνες Μπακού: Η Ελλάδα κατέκτησε 9 μετάλλια

Εννιά μετάλλια σε έξι αθλήματα κατέκτησε η Ελλάδα στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στο Μπακού.

Το άθλημα που χάρισε την μεγαλύτερη επιτυχία στα ελληνικά χρώματα είναι η ενόργανη γυμναστική, όπου ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, ενώ ο Βλάσης Μάρας πήρε την δεύτερη θέση στο μονόζυγο.

Το πρώτο χρονικά μετάλλιο ήρθε στο καράτε, όταν ο Γιώργος Τζάνος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο καράτε, ενώ το τελευταίο ήρθε απ’ τον Ηλία Ηλιάδη με την τρίτη θέση στην πάλη.

Ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο προστέθηκε στην συλλογή απ’ τη σκοποβολή και τους Άννα Κορακάκη και Κωνσταντίνο Μαλγαρινό στον τελικό του μεικτού με αεροβόλο στα 10μ.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των ελληνικών ομάδων στις πισίνες, με την Εθνική ομάδα πόλο Εφήβων και Νεανίδων να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο, όπως και η Ηλέκτρα Λεμπλ στα 50μ. πεταλούδα, ενώ ο Δημήτρης Δημητρίου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 400μ. ελεύθερο.

Στην συνολική κατάταξη μεταλλίων η Ελλάδα κατέλαβε την 28η θέση, σε έναν πίνακα που έχει ξεκάθαρο… κορυφαίο. Η Ρωσία σάρωσε στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες, με συγκλονιστική συγκομιδή 164 μεταλλίων, αφήνοντας τους Αζέρους διοργανωτές στη δεύτερη θέση με 56 μετάλλια.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν 79 χρυσά μετάλλια, 40 ασημένια και 20 χάλκινα, ενώ οι οικοδεσπότες συγκέντρωσαν 21 χρυσά, 15 ασημένια και 20 χάλκινα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.