Το ευρωπαϊκό μπάσκετ διχάζεται, ΠΑΟ ΚΑΙ ΟΣΦΠ ίσως μείνουν εκτός Α1

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ διχάζεται, ΠΑΟ ΚΑΙ ΟΣΦΠ ίσως μείνουν εκτός Α1

Το χάσμα μετάξύ της Παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ (γνωστή ως Fiba) και της Ευρωλίγκα καλά κρατεί, αφού σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο Yellow radio της Θεσσαλονίκης, τα σωματεία που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα του Τζόρντι Μπερτομέου, ίσως να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εγχώριες λίγκες. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ, ο οποίος συνιστά ψυχραιμία απ’όλες τις πλευρές.

Θα υπάρξουν συνέπειες για το μπάσκετ, αν συνεχιστεί αυτή η διαμάχη; «Το μπάσκετ θα περάσει άσχημες στιγμές, όσον αφορά τα σωματεία. Πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία Θα είναι χειρότερα από το παρελθόν. Και να σας πω και κάτι: Τα σωματεία που μετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, βάσει νόμου, θα πρέπει να έχουν την άδεια της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας και επίσης της γενικής γραμματείας αθλητισμού. Τι θα γίνει, αν μας πει η FIBA ότι σε περίπτωση που τα σωματεία της χώρας συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα αυτό. το οποίο εμείς δεν το αναγνωρίζουμε, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα εθνικά πρωταθλήματα: Δεν θα πρέπει να τα αποβάλλουμε: Κάνω μία υπόθεση. Αν δεν το κάνουμε, μπορούν να μας πουν ότι θα μας αποβάλλουν τις εθνικές ομάδες. Τι γίνεται Δεν έχουμε πάει σε πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες;». 

Υπάρχει κίνδυνος αποβολής από το ελληνικό πρωτάθλημα για τους αιώνιους; «Βεβαίως. Αν το απαιτήσει η διεθνής ομοσπονδία, πολύ φοβάμαι ότι τελικά θα υπάρξει ακραία αντίδραση. Δεν είμαι υπέρ αυτών των λύσεων, πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι στα σχέδια της Fiba μια κανούργια διοργάνωση «Νομίζω πως ναι. Μάλιστα, την άλλη βδομάδα, υπάρχει μία συνάντηση των εκπροσώπων μεγάλων ομοσπονδιών με τη FIBA στη Ρώμη για να συζητηθούν αυτά τα θέματα, μετά και τα νέα δεδομένα. Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία δύο διοργανώσεων. Υπάρχει σκέψη για άμεση συγκοινωνία ανάμεσα σε Eurocup και Ευρωλίγκα. Όπως είπα. θα υπάρχει άνοδος και κάθοδος Το θέμα είναι να υπάρχει ενδιαφέρον, να γνωρίζουν οι ομάδες ότι μπορούν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό ευνοεί και τους νέους επενδυτές. Ξαναλέω, πάντως, πως είμαι απαισιόδοξος για τη λύση της κόντρας με την Ευρωλίγκα. Φοβάμαι ότι θα έχει ανάμειξη και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Μπορεί να της ζητηθεί να αποβάλλει το αντίστοιχο άθλημα από τους κόλπους της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.