Champions League: Μοιράζει αστρονομικά ποσά στην σεζόν 2017-2018

Champions League: Μοιράζει αστρονομικά ποσά στην σεζόν 2017-2018

Κάθε χρόνο η UEFA προσπαθεί να ικανοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο τις ομάδες σε οικονομικό επίπεδο. Τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League.

Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό προϊόν όπως είναι το Champions League, αποτελεί και φέτος τον καλύτερο «χρηματοδότη» για τις ομάδες που θα λάβουν μέρους από τη φάση των ομίλων και μετά.

Η Ελλάδα έχει δύο ομάδες στα προκριματικά. Τον Ολυμπιακό, ο οποίος ξεκινά τις υποχρεώσεις του από τον 3ο προκριματικό γύρο στο δρόμο των πρωταθλητών και την ΑΕΚ, η οποία μπαίνει και αυτή από τον ίδιο γύρο στο δρόμο των μη πρωταθλητών.

Αναλυτικά τα ποσά για το Champions League

– 260.000 ευρώ είναι το ποσό που θα πάρουν οι ομάδες που δεν προκριθούν από την προκριματική φάση της διοργάνωσης.

– 420.000 ευρώ θα εισπράξουν οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στον 3ο προκριματικό γύρο και θα αποκλειστούν εκεί.

– 2 εκατ. ευρώ θα πάρει κάθε ομάδα που θα προκριθεί στους ομίλους και από 3 εκατ. ευρώ οι ομάδες που θα αποκλειστούν από τα play offs της διοργάνωσης.

– 12,7 εκατ. ευρώ θα εισπράξουν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους.

– 1,5 εκατ. ευρώ θα εισπράττει κάθε ομάδα από τη νίκη στη φάση των ομίλων και 500.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία.

– Η πρόκριση στους «16» θα δίνει επιπλέον 6 εκατ. ευρώ, η πρόκριση στη στους «8» επιπλέον 6,5 εκατ. ευρώ και η πρόκριση στα ημιτελικά, επιπλέον 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

– Η ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League θα εισπράξει επιπλέον 15,5 εκ. ευρώ και η φιναλίστ 11 εκ. Ευρώ

Σε όλα αυτά φυσικά δεν υπολογίζονται τα έσοδα κάθε ομάδας από τα εισιτήρια των αγώνων, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και φυσικά από τις χορηγίες που έχει ήδη ο κάθε σύλλογος ενώ αναμφίβολα η συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αυξάνει τη ζήτηση!

Κέρδη και στο Europa League

Σίγουρα στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, τα χρήματα δεν είναι ίδια. Το Europa League όμως έχει και αυτό κίνητρο για τις ομάδες αφού εκτός από μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, αποτελεί ένα καλό «πορτοφόλι».

Αναλυτικά τα ποσά

– 215.000 ευρώ θα πάρουν οιι ομάδες που συμμετείχαν στον 1ο προκριματικό γύρο. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο 2ο προκριματικό θα πάρουν από 225.000 ευρώ και όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον 3ο προκριματικό, θα πάρουν από 235.000 ευρώ.

– 245.000 ευρώ θα πάρουν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα play offs και θα αποκλειστούν στη φάση αυτή.

– Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στους ομίλους του Europa League θα πάρουν 2,6 εκατ. ευρώ.

– Στους ομίλους του Europa League, η UEFA θα πληρώνει 360.000 ευρώ για κάθε νίκη, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, οι ομάδες θα παίρνουν από 120.000 ευρώ.

– Οι ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των «32» ως πρώτες από τον όμιλο τους, θα πάρουν από 600.000 ευρώ μπόνους πρόκρισης και οι ομάδες που θα προκριθούν ως δεύτερες, από 300.000 ευρώ.

– Οι 32 ομάδες που θα προκριθούν από τους ομίλους θα πάρουν από 500.000 ευρώ, οι ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των “16” από 750.000 ευρώ, οι ομάδες που θα προκριθούν στην προημιτελική φάση από 1 εκ. ευρώ και οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα ημιτελικά, από 1,6 εκ. ευρώ.

– Η ομάδα που θα κατακτήσει το Europa League θα πάρει 6,5 εκατομμύρια ευρώ και η φιναλίστ 3,5 εκ. ευρω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.