Λονδίνο: «Χάλκινος» ο Δ.Ζησίδης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σφαίρας

Λονδίνο: «Χάλκινος» ο Δ.Ζησίδης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σφαίρας

Ο Δημήτρης Ζησίδης χρειάστηκε μόλις μια βολή πάνω από τα 9.5 μέτρα, για να χαρίσει στην Ελλάδα το όγδοο κατά σειρά μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, που ρίχνει αυλαία απόψε στο Λονδίνο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στέφθηκε χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής στη σφαίρα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την ελληνική παρουσία στην μεγαλύτερη διοργάνωση του στίβου μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Ζησίδης, ο οποίος ήταν «χάλκινος» και στους Αγώνες της Βραζιλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε καλύτερη βολή στα 9 μέτρα 57 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Όλες οι υπόλοιπες βολές του ήταν κάτω από τα 9.5 μέτρα, το οποίο πάντως δεν στάθηκε εμπόδιο για να μπορέσει να βρεθεί στο πόντιουμ των νικητών σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη ήταν 8.86, 9.27, 8.46 και 9.11μ. ενώ ήταν άκυρος στην τέταρτη προσπάθεια.

Ο ελληνικός στίβος, παρά τις σημαντικές απουσίες των Κωνσταντινίδη, Φερνάντες και Κάπελα, κατάφερε να κατακτήσει οκτώ μετάλλια στη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας. Δύο μετάλλια και συγκεκριμένα ένα χρυσό και ένα ασημένιο πήρε ο Σείτης στα 400 και 200μ. αντίστοιχα, χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Στεφανουδάκης στο ακόντιο, ασημένια μετάλλια πήραν οι Σταματουλά και Κουτούλιας στη σφαίρα και το τριπλούν αντίστοιχα, ενώ χάλκινα μετάλλια στη σφαίρα πήραν Μαντούδη, Λιάγκου αλλά και ο Ζησίδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.