Τζόναθον Σίμονς: Από την φτώχεια στα γήπεδα του ΝΒΑ

Τζόναθον Σίμονς: Από την φτώχεια στα γήπεδα του ΝΒΑ

Τα πράγματα στην ζωή του Τζόναθον Σίμονς δεν ήρθαν εύκολα. Κάποτε δανειζόταν λεφτά για πάνες και τώρα παίζει στο ΝΒΑ...

Είναι από τις ιστορίες που άνετα θα μπορούσε να γίνει ταινία.

Τα πράγματα στην ζωή του Τζόναθον Σίμονς δεν ήρθαν εύκολα, ο ίδιος, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Αντιθέτως, πάλευε κάθε ημέρα μέσα από αντιξοότητες και κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: να παίξει στο ΝΒΑ!

Πριν από λίγα χρόνια, ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί τι θα γίνει στο μέλλον, όταν ακόμα αναγκαζόταν να δανειστεί λεφτά για να αγοράσει πάνες για τα παιδιά του – έχει τέσσερις κόρες – ή ακόμα και για να έχει ένα πιάτο φαΐ το μεσημέρι.

Από το 2008 μέχρι το 2012 άλλαξε τρία κολέγια, με τελευταίο αυτό του Χιούστον, όπου το παράτησε μετά την πρώτη χρονιά, για να δηλώσει συμμετοχή στο draft. Δεν επελέγη από κάποια ομάδα, αλλά και πάλι δεν το έβαλε κάτω.

Μάζεψε λεφτά και το καλοκαίρι του 2013 πλήρωσε 150 δολάρια για να συμμετέχει σε ένα καμπ με την θυγατρική ομάδα των Σπερς, Όστιν Τόρος. Το πιο σοφό πράγμα που έχει κάνει ποτέ, κατά τον ίδιο. Άφησε καλές εντυπώσεις, τον κάλεσαν ξανά και στα 26 του έπαιξε το πρώτο του ματς με τους Σπερς στο ΝΒΑ.

Τότε, στο Μιλγουόκι, άκουγε από το κοινό των Μπακς «Ποιος είσαι εσύ; Ποιος είσαι εσύ;». Και ο Σίμονς τούς… απάντησε με 18 πόντους.

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι από εκείνες τις ιστορίες που βλέπεις σε ταινίες. Βλέπω τηλεόραση και κοιτάζω το παιδί μου στην οθόνη», έχει δηλώσει η μητέρα του, ΛαΤόνια Σίμονς, η οποία, βλέποντας τον γιο της να μη τα καταφέρνει αρχικά στο μπάσκετ, τον παρότρυνε να το αφήσει και να γίνει μπαρμπέρης. «Ξέρει να κουρεύει καλά και θα είχε καλή πελατεία. Τού είχα πει πολλές φορές να σκεφτεί να βγάλει άδεια μπαρμπέρη. Αλλά τελικά το μπάσκετ έχει αποδειχθεί καλύτερο για εκείνον, από ότι θα ήταν ένα κουρείο», παραδέχθηκε.

Στα «σπιρούνια» έμεινε δύο χρόνια και μάλιστα τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στο Game 6 με τους Ρόκετς, και με τους Λέοναρντ και Πάρκερ να λείπουν, ξελάσπωσε την ομάδα (18π., 4ρ.) και την οδήγησε σε νίκη (114-75).

«Νιώθω πολύ περήφανος για όσα έχω καταφέρει, αλλά συνεχίζω να παραμένω ταπεινός και να εκτιμώ όσα έχω. Όλοι έχουν αμφιβολίες στη ζωή τους για το αν θα καταφέρουν κάτι, αλλά πρέπει να έχεις πίστη. Παρά τις δυσκολίες, να κρατάς μια θετική στάση. Θέλω να γίνομαι καλύτερος και να κερδίσω τον σεβασμό των άλλων», έχει αναφέρει παλαιότερα ο Σίμονς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θητεία του στους Σπερς ήταν μόνο η αρχή. Η νέα σεζόν θα τον βρει στους Μάτζικ, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα του Ορλάντο στις 15 Ιουλίου, κι έχει ακόμα πολλά να δείξει στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.