ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ολυμπιακός: Νίκησε 1-0 την Ριέκα – Θριαμβευτική πρόκριση στο Champions League

Ολυμπιακός: Νίκησε 1-0 την Ριέκα – Θριαμβευτική πρόκριση στο Champions League

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 και στην Κροατία και πήρε θριαμβευτική πρόκριση στους ομίλους του Champions League…

Παίζοντας έξυπνο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός νίκησε και τη Ριέκα και αήττητος στη διαδικασία των προκριματικών ξεκίνησε την «πτήση» του στ’ αστέρια του Champions League.

Τα αρκετά λάθη στα οποία υπέπεσαν όμως οι παίκτες του Χάσι σε αυτό το πρώτο κακό 20λεπτο αλλά και το γεγονός ότι οι Κροάτες εκμεταλλεύθηκαν τους χώρους που βρήκαν στην άμυνά τους και άρχισαν να κερδίζουν μέτρα, έφεραν και τις πρώτες ευκαιρίες των γηπεδούχων για κάτι καλό.

Στο 9′ ο Ρομαό έκοψε οριακά με φάουλ τον Γκοργκόν ο οποίος έφευγε μόνος μετά το λάθος του Ρέτσου, με τον Καπίνο στη συνέχεια να μπλοκάρει την εκτέλεση του Μίσιτς. Τέσσερα λεπτά μετά, στο 13′, μετά από νέα κακή συνεννόηση των αμυντικών του Ολυμπιακού, ο Γκαβράνοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως το αδύναμο σουτ που δοκίμασε «έβγαλε» σωτήρια ο Ρέτσος πάνω στη γραμμή.

Από το 20λεπτο πλέον και μετά όμως, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να… ξυπνούν. Το εφαλτήριο για αυτό ίσως αποτέλεσαν και οι δύο συνεχόμενες φάσεις, στο 20′ και το 21′, μια στην επίθεση και μια στην άμυνά τους.

Στην πρώτη, μετά από προσπάθεια και σέντρα του Οφόε ο Μπεν πήρε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Γκοργκόν αστόχησε εξ επαφής με το κεφάλι προ του Καπίνο, επίθεση που ξεκίνησε μετά από λάθος του Βούκοβιτς. Από το σημείο αυτό και έπειτα, το ματς -και κυρίως ο Ολυμπιακός- είχε εντελώς διαφορετική εικόνα.

Στο 25′, στην πρώτη τους κλασική ευκαιρία οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν όσο… κυνικοί απαίτησαν οι περιστάσεις για να μπουν μπροστά στο σκορ και να… καθαρίσουν ένα μεγάλο μέρος της πρόκρισης. Μετά από κλέψιμο του Καρσελά, ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» Οφόε ξεμαρκαρίστηκε, έκανε την κούρσα, είδε τον Μάριν, τον έβγαλε τετ-α-τετ με μια απλή μπαλιά και ο Γερμανός με ωραίο πλασέ νίκησε τον Σλούγκα για το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς με τον Ολυμπιακό!

Το 0-1 και μάλιστα νωρίς στο ματς ήταν προφανώς το ιδανικότερο των σεναρίων για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Μάλιστα, μετά το γκολ του Μάριν οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν άψογα το ματς, ενώ αντίθετα η Ριέκα απλώς κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι ή αλλιώς ήθελαν τρία γκολ για να προκριθούν μετά οι Κροάτες!

Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, ο Μάριν είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 31′ που απέκρουσε δύσκολα ο Σλούγκα, ενώ στο 34′ ο Ζιλέ δεν κατάφερε να βρει σωστά τη μπάλα μετά το φάουλ του Γερμανού μεσοεπιθετικού. Για τους γηπεδούχους υπήρξε μονάχα ένα μακρινό σουτ του Γκαβράνοβιτς στο 36′, άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ριέκα έκανε την προσπάθειά της για την ισοφάριση και για περίπου ένα τέταρτο στην επανάληψη ήταν καλύτερη από τον μάλλον αναίτια οπισθοχωρημένο Ολυμπιακό. Υπήρξαν μάλιστα και 2-3 σοβαρά λάθη στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, τα οποία οδήγησαν σε καθαρές φάσεις των γηπεδούχων για την ισοφάριση. Οι πρώτες δύο στο δίλεπτο 53-54 μετά από ισάριθμες κακές αμυντικές αντιδράσεις του Κούτρη, με τον Μίσιτς αρχικά να μην τελειώνει σωστά τη φάση και τον Καπίνο στη συνέχεια να σώζει το σουτ του Γκαβράνοβιτς από το ύψος του πέναλτι.

Σταδιακά όμως, όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός έκλεινε όλο και περισσότερο γύρω από την περιοχή του Καπίνο, γεμίζοντας με παίκτες όλους τους διαδρόμους προς την εστία του.

Η Ριέκα συνέχισε να προσπαθεί, όπως με το σουτ άουτ του Γκοργκόν στην αντεπίθεση στο 58′, ωστόσο ο ρυθμός του αγώνα πλέον είχε πέσει αισθητά και όλα λειτουργούσαν υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Στο 65′ ο Φιγκέιρας είχε μάλιστα την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς μετά από αντεπίθεση με Οφόε και Μάριν, όμως το πλασέ του Πορτογάλου πέρασε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε το τετ-α-τετ του Ματέι για τη Ριέκα, στο 79′, ενώ στο 83′ ο Ολυμπιακός έχασε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία με τον Μπεν να αστοχεί σε νέο τετ-α-τετ έπειτα από πάσα του Φορτούνη. Τελευταία φάση πια στο ματς ήταν η κεφαλιά άουτ του Γκαβράνοβιτς στο 90′ μετά από εκτέλεση φάουλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους πρωταθλητές Ελλάδας να εκμεταλλεύονται ουσιαστικά ένα 25λεπτο κυριαρχίας στο πρώτο ημίχρονο και μια διαχείριση του αποτελέσματος στο δεύτερο ημίχρονο όταν φυσικά είχε στο πλευρό του και την τύχη στις 2-3 κλασικές ευκαιρίες της Ριέκα για να ξαναμπεί στο ματς. Αυτό δεν συνέβη ποτέ και με μια ακόμη «επαγγελματική» εμφάνιση, ο Ολυμπιακός θα κουνήσει ξανά το σεντόνι των… 35 εκατ. ευρώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.