ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καλλιμάρμαρο: Η «ολυμπιακή» φλόγα παραδόθηκε στη Ν.Κορέα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (φωτό, βίντεο)

Καλλιμάρμαρο: Η «ολυμπιακή» φλόγα παραδόθηκε στη Ν.Κορέα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (φωτό, βίντεο)

Κατά τη παράδοση, κάθε συγχρονη Ολυμπιάα ξεκινάει από την Ελλα΄δα, όπου και γεννήθηκε. Έτσι και η φλόγα, αφού περιόδευσε για αρκετό διάστημα, σε τελετή στο Καλλιμάρμαρο, παραδόθηκε στους συντελεστές της Ν.Κορέας. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Πιονγκτσανγκ, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018.

Στη λαμπερή τελετή στο Καλλιμάρμαρο οι Νοτιοκορεάτες παρέλαβαν την τιμημένη δάδα από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου.

Της τελετής προηγήθηκαν πολιτιστικά δρώμενα, τόσο της Ελλάδας όσο και της Δημοκρατίας της Κορέας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα εισήλθε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη της Δημοκρατίας της Κορέας στο πατινάζ ταχύτητας, Κιμ Κι-Χουν και παραδόθηκε στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή της χιονοδρομίας Ιωάννη Πρώιο, που άναψε το βωμό.

Οι ιέρειες έστειλαν το μήνυμα της ειρήνης από το Παναθηναϊκό Στάδιο απελευθερώνοντας στη διάρκεια του τελετουργικού δεκάδες περιστέρια.

Η πρωθιέρειεα Κατερίνα Λέχου πήρε τη Φλόγα από το βωμό που είχε στηθεί στο κέντρο του Καλλιμάρμαρου και την παρέδωσε στον Σπύρο Καπράλο, ο οποίος με τη σειρά του τη μετέφερε στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της Πιόνγκτσανγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.