ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Είναι επίσημο: Αποκλειστικά στην ΕΡΤ για τα επόμενα 3 χρόνια η F1

Είναι επίσημο: Αποκλειστικά στην ΕΡΤ για τα επόμενα 3 χρόνια η F1

Δυόμιση μήνες μετά τη δημοσίευση στη Διαύγεια της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας τηλεόρασης να διαθέσει 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως πλέον ΦΠΑ για να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της Formula 1 για την περίοδο 2019-2021, ήρθε και η επισημοποίηση της συμφωνίας.

Με λίγα λόγια το κρατικό κανάλι θα δώσει πάνω από 95.000€ για κάθε αγώνα, μόνο για τα δικαιώματα (πλέον τα έξοδα παραγωγής, μισθούς κλπ)

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει:

«Τα αποκλειστικά δικαιώματα της Formula 1 για την Ελλάδα εξασφάλισε για την επόμενη τριετία (2019 – 2021) η ΕΡΤ, προσφέροντας ελεύθερα σε όλη την κοινωνία ένα μοναδικής ποιότητας αθλητικό περιεχόμενο.

Η ΕΡΤ θα μεταφέρει μέσα από τις συχνότητές της, κάθε χρόνο, 21 τριήμερα απίστευτης ταχύτητας και εντυπωσιακού θεάματος.

Η δημόσια τηλεόραση θα μεταδίδει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο της F1, ξεκινώντας κάθε Παρασκευή από τις ελεύθερες δοκιμές 1, μέχρι και τον κυριακάτικο αγώνα των Grand Prix.

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η ΕΡΤ εξασφάλισε για τους Έλληνες τηλεθεατές τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των Grand Prix της Formula1 για την επόμενη τριετία. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας πλέον θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ελεύθερα και κατ’ αποκλειστικότητα από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος.

Το ταξίδι για φέτος ξεκινάει στις 17 Μαρτίου με το Grand Prix της Αυστραλίας και αφού διατρέξει τέσσερις ηπείρους θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου στο μαγικό Άμπου Ντάμπι.

Ζήστε μόνο στην ΕΡΤ την ταχύτητα και τις μοναδικές συγκινήσεις της F1».

Προφανώς η παραπάνω ανακοίνωση δεν αναφέρει οικονομικούς όρους, αν δηλαδή η συμφωνία «έκλεισε» με το προαναφερθέν ποσό, αν και δεδομένου πως ήταν… εντυπωσιακά υψηλότερο από το ποσό που θα μπορούσε να προσφέρει ένα ιδιωτικό κανάλι, εάν και εφόσον έμπαινε φυσικά σε διαδικασία διεκδίκησης, λογικά δεν θα υπήρξε λόγος να ανέβει ακόμα ψηλότερα το τίμημα απόκτησης των δικαιωμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης δεν έχει γνωστοποιηθεί αν η δημόσια τηλεόραση σκοπεύει να στηρίξει έμπρακτα το προϊόν, συνοδεύοντας τα Grand Prix με pre-game show και εκπομπές σχετιζόμενες με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που τα τρία χρόνια που έχει τα δικαιώματα των μεταδόσεων των αγώνων, λάμπουν δια της απουσίας τους.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.