ΑΕΚ-Απόλλωνας Σμύρνης 2-1 στο παγωμένο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ-Απόλλωνας Σμύρνης 2-1 στο παγωμένο ΟΑΚΑ

Στο πολικό ψύχος του ΟΑΚΑ, με τον αέρα να παρασύρει πάγκους και πινακίδες πριν την έναρξη ή και κατά τη διάρκεια του ματς, δεν ήταν και ό,τι πιο εύκολο να παίξεις καλό ποδόσφαιρο.

Ειδικά όταν η κατάσταση των δύο ομάδων δεν είναι και η ιδανική. Παρ’ όλα αυτά, ΑΕΚ και Απόλλων προσέφεραν κάποιες καλές φάσεις, με την Ένωση να επικρατεί με 2-1 και να επιστρέφει στις νίκες, χάρη στην «επιστροφή» του Μπογέ. Με δύο γκολ, εκ των οποίων το ένα εντυπωσιακό, ο Αργεντίνος ήταν ο πρωταγωνιστής για τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι ισοφαρίστηκαν λόγω μεγάλου λάθους του Οικονόμου.

Όπως πριν μια εβδομάδα στο Καραϊσκάκη, έτσι και τώρα, η ΑΕΚ έκανε ιδανικό ξεκίνημα: ωραία ο Γκάλο στον Μάνταλο, γύρισμα του αρχηγού, λάθος του Χουάντερσον και 1-0 ο Μπογέ. Οι Κιτρινόμαυροι μπορούσαν, πλέον, να διαχειριστούν όπως ήθελαν την κατάσταση και ήξεραν ότι με ένα δεύτερο γκολ ουσιαστικά θα κλείδωναν το τρίποντο, δείχνοντας διάθεση να το ψάξουν.

Η εξαιρετική κάθετη του Κρίστιτσιτς για τον Μπακάκη, στο 15′, θα μπορούσε να ήταν η αρχή του 2-0 αλλά το γύρισμα του πλάγιου μπακ δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη, με την Ένωση να έχει στο μισό γήπεδο τον Απόλλωνα. Μέχρι που του έδωσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει… Στο 24′ ο Οικονόμου ήθελε να γυρίσει στον Μπάρκα αλλά τελικά… έδωσε ασίστ στον Ελ Χέλβε, ο οποίος απέφυγε και τον Τσιντώτα για το 1-1.

Ένα ματς που θα μπορούσε να είναι πολύ εύκολο, η ΑΕΚ πήγε να το κάνει δύσκολο μόνη της και αυτό μάλλον προκάλεσε και τον σχετικό εκνευρισμό, αφού στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν έλειπαν τα λάθη και ειδικά όταν έπρεπε να γίνει η τελική πάσα. Έτσι, οι καλύτερες στιγμές στο διάστημα 25′-45′ ήταν δύο καλά σουτ του Μπογέ (28′, 40′) που έφυγαν άουτ.

Αυτό στο 47′, όμως, κατέληξε στα δίχτυα. Και ήταν και γκολάρα, αφού ο Αργεντίνος γύρισε και με εκτέλεσε εντυπωσιακά για το 2-1, βάζοντας ξανά σε θέση οδηγού την Ένωση. Στο 60′, μάλιστα, μετά τα δύο γκολ ο Μπογέ θα μπορούσε να γράψει και ασίστ, αφού έβγαλε τετ α τετ τον Πόνσε, αλλά η ευκαιρία για το 3-1 χάθηκε, όπως έγινε και στο επόμενο λεπτό, όταν ο Αργεντίνος δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ μετά το γύρισμα του Λιβάια.

Δύο χαμένες ευκαιρίες, για τις οποίες οι Κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν α τιμωρηθούν στο 65′ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από την κεφαλιά του Βάρκα και ενώ ο Τσιντώτας δεν μπορούσε να αντιδράσει. Το ματς ήταν ανοιχτό όσο η ΑΕΚ δεν έβαζε το τρίτο γκολ, το οποίο πλησίασε και με τον Μπογέ στη συνέχεια, αλλά ο Χουάντερσον αντέδρασε σωστά, με αποτέλεσμα ο Απόλλων να στέκεται καλά, απειλώντας και με τον Οριουέλα, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε ο Τσιντώτας.

Αυτές οι δύο ευκαιρίες των φιλοξενούμενων θα έπρεπε να έχουν λειτουργήσει σαν καμπανάκι για τους γηπεδούχους, αλλά κάτι τέτοιο μάλλον δεν έγινε, με αποτέλεσμα στο 82′ ο Απόλλων να έχει μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Ριβέρο, ο οποίος όμως αστόχησε.

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (46′ Λιβάια), Μάνταλος, Μπογέ (83′ Αλεφ), Πόνσε (68′ Αλμπάνης).

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμης Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Βαφέας, Ναδάλες, Οριουέλα, Κοντοές (64′ Ακόστα), Γκίνο (56′ Βάρκας), Μπεντινέλι (79′ Ριβέρο), Ντούρσο, Ρώσση, Ελ Χέλβε.

Πηγή: gazzetta.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.