ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Χιμένεθ: «Πρέπει να αποδεχθούμε την ήττα – Να είμαστε γενναίοι»

Χιμένεθ: «Πρέπει να αποδεχθούμε την ήττα – Να είμαστε γενναίοι»

Στην προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του, αλλά δεν κατάφεραν να την αξιοποιήσουν με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στάθηκε με τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι «πρέπει να δεχθούμε την ήττα» και ότι στην Ένωση οφείλουν «να είμαστε γενναίοι».

«Η ΑΕΚ το προσπάθησε απόλυτα. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να παίξεις καλά ή κακά. Δεν ήμασταν χειρότεροι του ΠΑΟΚ, κάναμε ένα λάθος και ο αντίπαλος το εκμεταλλεύτηκε και εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε τα λάθη του ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ έπαιξε το καλύτερο που μπορούσε να παίξει και χωρίς να είμαστε κατώτεροι από τον ΠΑΟΚ, πρέπει να δεχθούμε την ήττα. Ούτε και ήμασταν και ανώτεροι, φυσικά…», είπε αρχικά.

Για το πού κρίθηκε το ματς: «Καθοριστική ήταν μια φάση που υπήρξαν συνεχόμενα λάθη, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους».

Αναφορικά με το ότι έπρεπε να δείξουν πως το θέλουν περισσότερο, απάντησε: «Η ομάδα το προσπάθησε. Παίζει και ο αντίπαλος. Πιέσαμε ψηλά. Μπήκαμε αρχικά με τέσσερρις παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν και σαν μεσοεπιθετικοί και σαν μέσοι».

Για το ότι η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντίδραση και εάν ήταν αιτία η κούραση που χαρακτήριζε τις δύο ομάδες, είπε: «Όχι, η ΑΕΚ το προσπάθησε, αλλά ο Κρέσμπο, ο Βαρέλα και ο Μάτος έχουν εμπειρία, παίζουν μαζί, κάνουν καλή άμυνα και ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Αλλά, τόσο οι τέσσερις βασικοί επιθετικοί όσο και ο Μπογέ δεν έπαψαν να το προσπαθούν. Ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε τη φάση που είχε, μετά ο Μπάρκας αντέδρασε καλά στην άλλη και εμείς στις δύο δικές μας δεν κατάφερε να τις μετατρέψει σε γκολ».

Αναφορικά με την κακή απόδοση στα ντέρμπι, σημείωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα. Τα ντέρμπι είναι σημαντικά να κερδίζεις τους τίτλους. Αλλ, το ποδόσφαιρο έχει αυτήν τη μορφή. Μπορεί να κερδίσεις οκτώ ντέρμπι και να χάσεις οκτώ ντέρμπι. ΤΟ σημαντικό είναι να το προσπαθείς και οι παίκτες μας το προσπάθησαν. Το χειρότερο είναι η απογοήτευση για τον κόσμο και τις οικογένειάς μας».

«Πού βρίσκονται αυτά τα εξτρέμ. Είναι σημαντικό αυτό, αλλά σήμερα προσπαθήσαμε να είναι τα εξτρέμ μας ο Χουλτ και ο Μπακάκης. Και οι δύο το προσπάθησαν και με την ποιότητα του Γκάλο το προσπαθήσαμε περισσότερο. Βγάζω τον Μπακασέτα και τρία λεπτά μετά μου ζητά αλλαγή ο ΜΠακάκης. Χρειάστηκε να παίξουμε με μια άμυνα των τεσσάρων και ναι, υπήρχε έλλειψη εξτρέμ».

Αναφορικά με τη νέα σεζόν που έρχεται: «Χρειαζόμαστε κάποιους ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα, όπως ο Αλμπάνης. Ήταν άρρωστος δέκα ημέρες, αλλά περιμένω περισσότερα από αυτόν. Να δώσει τη μάχη του. Είναι δύσκολο να παίζεις σε μεγάλες ομάδες».

Για τους τρεις χαμένους τελικούς και εάν έχει κάποιο μήνυμα για τον κόσμο: «Τα νούμερα είναι εκεί, αλλά πρέπει να είμαστε γενναίοι. Μας έδειραν, μας έκλεψαν, τα πάντα έγιναν στον Βόλο. Πέρσι το πήρε δίκαια ο ΠΑΟΚ, γιατί πιστέψαμε ότι τα πήραμε όλα, και φέτος τα πράγματα ήταν ισορροπημένα. Όμως ο ΠΑΟΚ είναι εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες».

Για την παρουσία του κόσμου σήμερα και για το εάν ήθελε να έχει άλλη εικόνα στις εξέδρες, τόνισε: «Το μόνο που μπορώ να πω εγώ, που είμαι από άλλη χώρα, επειδή αγαπάω την Ελλάδα, γι’ αυτό είμαι εδώ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι η εικόνα της Ελλάδας, αυτή που βγαίνει από κάποια παιχνίδια μπάσκετ ή ποδοσφαίρου. Αν συνεχίσει αυτό το άσχημο θέαμα στις εξέδρες, δεν θα μπορέσουν να είναι οι οικογένειες με τα παιδιά στο γήπεδο». Και έδωσε ένα παράδειγμα με μια φωτοβολίδα που έπεσε πάνω σε ένα παιδί και πέθανε, με αποτέλεσμα να αλλάξουν από τότε τα πράγματα. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ρισκάρεις τη ζωή κάποιου», πρόσθεσε.

Εάν η λέξη «κλέψαμε» που δεν χρησιμοποιήθηκε χθες, απάντησε: «Αυτό το ξέρει όλη η Ελλάδα και όλος ο κόσμος. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν ένας επόπτης έκανε λάθος επίτηδες».

Για το εάν πλέον δημιουργείται ψυχολογικό θέμα στην ομάδα του, μετά τον τρίτο χαμένο τελικό: «Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να πω ποιος παίκτης επηρεάζεται περισσότερο και ποιος λιγότερο. Ήταν ένας τελικός χωρίς σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά ανταγωνιστικός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί διαμαρτυρήθηκε στο τέλος: «Είδα στο κινητό του βοηθού μου τη φάση του υποτιθέμενου πέναλτι. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του διαιτητή, αν και είμαι πεπεισμένος ότι άλλοι διαιτητές θα έδιναν πέναλτι. Ωστόσο, δέχομαι την απόφασή του και δεν θεωρώ ότι επηρέασε το αποτέλεσμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.