ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ασταμάτητες μηχανές διακρίσεων οι αθλητές του ελληνικού στίβου!

Ασταμάτητες μηχανές διακρίσεων οι αθλητές του ελληνικού στίβου!

Στο Μπορός της Σουηδίας που θεωρείται η πόλη των σιδηροδρόμων οι νέοι του ελληνικού στίβου πανηγύρισαν 7 προκρίσεις σε 11 συμμετοχές στους προκριματικούς της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Κ20.

Με τον εντυπωσιακό απολογισμό των επτά προκρίσεων σε τελικούς ολοκληρώθηκαν οι πρώτες 11 παρουσίες του ελληνικού στίβου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στο Μπορός της Σουηδίας. Πρόκειται για μία πανέμορφη πόλη που φτιάχτηκε στο μεγάλο σταυροδρόμι των σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας.

Μάλιστα ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία και η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν απέδειξαν με τις επιδόσεις τους πως βρίσκονται στην τροχιά κατάκτησης μεταλλίου.

Φουλ για δύο μετάλλια

Διπλή πρόκριση είχαμε για τα ελληνικά χρώματα στον τελικό της σφυροβολίας. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης με 75,74μ. έκανε την δεύτερη καλύτερη επίδοση και είναι μέσα στα μετάλλια. O αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη που πριν ένα χρόνο το «Eθνοσπόρ» αποκάλυπτε τις άθλιες συνθήκες των προπονήσεων του σε ένα χωράφι στα Χανιά κατάφερε να έχει εκρηκτική πορεία μόλις βελτιώθηκαν οι συνθήκες προετοιμασίας του. Τα ίδια και ο Θοδωρής Ζιώγας με 70,80μ. έκανε την 11η επίδοση και πέρασε στον τελικό. Ο Κώστας Ζάλτος έκανε τρεις άκυρες στο ίδιο αγώνισμα.

H Σπυριδούλα Καρύδη πάει για μετάλλιο στο τριπλούν


Η Σπυριδούλα Καρύδη με 13,63 μ. (-1,5) στο τρίτο της άλμα (μόλις ένα εκατοστό από το ατομικό της ρεκόρ) προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση από τις αθλήτριες που προκρίθηκαν.

Η Μαργαρίτα Τσουκαλά πέρασε στον τελικό του επι κοντώ


Διπλή παρουσία στον ακοντισμό

Η Μαργαρίτα Τσουκαλά με 51,33μ. στο ακοντισμό πήρε την 11η θέση και την πρόκριση για τον τελικό όπου θα έχουμε διπλή ελληνική συμμετοχή καθώς νωρίτερα στο ίδιο αγώνισμα την πρόκριση είχε πάρει και η Ελίνα Τζένγκο με την 6η επίδοση (53,17μ.).

Η Παναγιώτα Δόση με 1,81 μ. έκανε την 11η καλύτερη επίδοση στο ύψος και πέρασε στον τελικό.

Ο Αντώνης Σάντας στον τελικό του επί κοντώ

Επίσης ο Αντώνης Σάντας ξεπέρασε τα 5,10 μ. στο επί κοντώ και μαζί πήρε την πρόκριση και για τον τελικό. O Γιάννης Ρίζος στο επί κοντώ πέρασε με την δεύτερη τα 5μ. κι έμεινε στην 16η θέση.

Ο Ιάσων Μαχαίρας στον προκριματικό της σφαιροβολίας με 17,43μ. πήρε την 27η θέση.

Στον προκριματικό του μήκους αγωνίστηκε ο Αλέξης Αργυρόπουλος αλλά με καλύτερο άλμα στα 7,04 μ. (0,2) έμεινε στην 15η θέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Παρασκευή θα αγωνιστούν η Αριάδνη Αδαμοπούλου στο επι κοντώ με όριο το 4,15 μ. και η Σταυρούλα Κοσμίδου στο α΄γκρουπ της σφυροβολίας που χρειάζεται βολή στα 61,00 μ. για πρόκριση στον τελικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.