ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έτοιμη να κατακτήσει το ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά: Διήνυσε την απόσταση Κεφαλονιά-Κυλλήνη

Έτοιμη να κατακτήσει το ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά:  Διήνυσε την απόσταση Κεφαλονιά-Κυλλήνη

«Ήταν δύσκολο, αλλά το κατάφερα» είπε η Αναστασία Γερολυμάτου που στα 81 της έκανε σερφ επί έξι ώρες, διένυσε απόσταση 18 μιλίων από την Σκάλα Κεφαλονιάς στην Κυλλήνη και διεκδικεί το ρεκόρ Γκίνες για την γηραιότερη σέρφερ στον κόσμο

«Ηταν δύσκολο, αλλά το κατάφερα» είπε η 81χρονη σέρφερ Αναστασία Γερολυμάτου που διένυσε με την ιστοσανίδα της απόσταση 18 μιλίων, από την Σκάλα της Κεφαλονιάς στην Κυλλήνη της Ηλείας.

Η 81χρονη Κεφαλονίτισσα ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, με ευνοϊκές συνθήκες και ούριο άνεμο, το μεγάλο της εγχείρημα και κατόρθωσε να φτάσει στην Κυλλήνη στις 6 το απόγευμα, μετά από περίπου έξι ώρες στη θάλασσα.

Η Αναστασία Γερολυμάτου είχε στόχο να διανύσει την απόσταση 18 ναυτικών μιλίων, στον διάπλου Σκάλας – Κυλλήνης, πάνω σε ιστιοσανίδα, θέλοντας να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης, αλλά και να κάνει σαφές πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.

Μαζί της ο στενός συνεργάτης της και διοργανωτής του διάπλου, Γιάννης Σκουρογιάννης.

Η Αναστασία Γερολυμάτου ξεκίνησε να κάνει windsurf σε ηλικία 41 ετών και τα τελευταία 40χρόνια έχει «οργώσει» θάλασσες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, υποστηρίζει πως η εμπειρία είναι μοναδική. «Η απεραντοσύνη της θάλασσας είναι τόσο γλυκιά, τόσο ωραία. Τόση μαγεία που δεν μπορώ να την περιγράψω. Μαγεύονται τα μάτια μας όταν συναντάμε δελφίνια, φάλαινες, και από τα πετρώματα στη θάλασσα. Οι ελληνικές θάλασσες έχουν τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες. Στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν βλέπεις κανένα σημάδι στη διαδρομή κι εγώ τις θεωρούσα άγριες και… άνοστες θάλασσες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.