Οι τρεις παίκτες που είχαν την ρετσινιά του… τσιγκούνη

Οι τρεις παίκτες που είχαν την ρετσινιά του… τσιγκούνη

Τσιγκουνιά, άσχημο πράγμα, μα… για κάποιους είναι τρόπος ζωής.
Συνήθως, όταν αναφερόμαστε στο ποδόσφαιρο αυτοί που κατηγορούνται για τσιγκουνιά στην Ελλάδα είναι οι πρόεδροι.

Είναι διαχρονική η γκρίνια για όσους… αποφεύγουν τις μεταγραφές ή δεν πληρώνουν όσα η εξέδρα θεωρεί ότι πρέπει να πληρώνουν.

Όσο εύκολα όμως στοχοποιείται ένας πρόεδρος στη χώρα μας ως «καβούριας», άλλο τόσο εύκολα στοχοποιείται και ένας παίκτης ως «φραγκοφονιάς».

Μπορεί λοιπόν τις περισσότερες φορές αυτό να μην ισχύει (και να προκύπτει ως κατηγορία από την πίκρα του οπαδού επειδή πήγε σε αντίπαλη ομάδα) ωστόσο υπάρχουν και φορές που ο καπνός ίσως να συνοδεύεται και από φωτιά.

Όπως συνέβαινε με κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις όπου είχαμε να κάνουμε με παιχταράδες, αλλά και επικούς… εξηντατρίχηδες!

Σαν τους εξής, για παράδειγμα:

Ριβάλντο

Ο θεούλης του χάρισε απλόχερα ταλέντο, αλλά ο ίδιος δεν αποδείχθηκε το ίδιο… ανοιχτοχέρης. Έχοντας ελαφρυντικό τα δύσκολα παιδικά χρόνια στη φτώχεια, ο Βραζιλιάνος σταρ υπολόγιζε ανέκαθεν το χρήμα.

Και αυτό φάνηκε (και με το παραπάνω) και στη χώρα μας. Αξέχαστα έχουν μείνει τα δάκρυα στη συνέντευξη όπου ανακοίνωσε την αποχώρηση από τον Ολυμπιακό επαναλαμβάνοντας (χωρίς να γίνει ιδιαίτερα πιστευτός) ότι ο λόγος δεν ήταν τα λεφτά και το νέο συμβόλαιο που περίμενε, αλλά ότι ο Κόκκαλης αθέτησε τον λόγο του.

Αφότου έπαιξε, δε, στην ΑΕΚ (φτάνοντας να δείξει τα περιβόητα τέσσερα δάχτυλα στους Πειραιώτες και πρωτοστατώντας στις διαμαρτυρίες για το πρωτάθλημα που κρίθηκε στα χαρτιά) την επόμενη κιόλας σεζόν δεν το σκέφτηκε καθόλου όταν έσκασε βαρβάτη πρόταση από το μαγευτικό Ουζμπεκιστάν.


Και παρόλο που η μεταγραφική περίοδος τελείωνε και η αντικατάστασή του ήταν ανέφικτη, πίεσε μέχρι την τελευταία στιγμή τη διοίκηση για να φύγει και να κάνει μια τελευταία μεγάλη… μπίζνα (που θα έλεγε και ο δάσκαλος Τσάκας).

Δεν μοιράζονταν ούτε τον πυρετό τους: 3 παικταράδες που πέρασαν απ’ την Ελλάδα και είχαν τη φήμη του «καβούρια»

Γουόλτερ Μπέρι

Όσο συχνά (και με εκατοντάδες τρόπους) έβαζε την μπάλα στο καλάθι, τόσο σπάνια έβαζε το χέρι στην τσέπη! Παρόλο που έβγαλε αρκετά χρήματα στη χώρα μας παίζοντας σε πέντε συνολικά ομάδες (και μάλιστα σε Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ από δυο φορές) ήταν κάτι παραπάνω από προσεκτικός στο πώς τα διαχειριζόταν.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό όπου βρέθηκε μπροστά στον Κόκκαλη μονάχα με μια… πετσέτα στη μέση για να του ζητήσει συγγνώμη που απείλησε με αποχή επειδή στον λογαριασμό του είχαν μπει 10 δολάρια λιγότερα.

Παράλληλα κυκλοφόρησαν κι άλλες ιστορίες για την ανεπανάληπτη τσιγκουνιά του, όπως αυτή που τον ήθελε να έχει καταστρέψει μια Μερσεντές επειδή έβαλε πετρέλαιο (που ήταν φτηνότερο) αντί για αμόλυβδη βενζίνη. Ή ο καυγάς που φέρεται να είχε κάνει κάποτε σε υπαλλήλους της στατιστικής υπηρεσίας επειδή είχε μπόνους στο συμβόλαιό του για πόντους και ριμπάουντ και θεώρησε ότι στο συγκεκριμένο ματς του είχαν μετρήσει λιγότερα απ’ όσα όντως είχε καταγράψει.

Δεν μοιράζονταν ούτε τον πυρετό τους: 3 παικταράδες που πέρασαν απ’ την Ελλάδα και είχαν τη φήμη του «καβούρια»

Ίσμαελ Μπλάνκο

Μια από τις λιγότερο γνωστές περιπτώσεις, η οποία όμως παρουσιάζεται να ήταν επίσης… απελπιστική. Μπορεί στο γήπεδο να τα μάτωνε τα δίχτυα, αλλά ο ίδιος ο «Ζορό» της ΑΕΚ σπανίως μάτωνε οικονομικά.

Αν και ουδέποτε παρουσιάστηκε αδιάφορος ή με μειωμένη απόδοση, ο Αργεντινός ήταν πάντα δύσκολος στις διαπραγματεύσεις και γκρινιάρης όταν περίμενε να πάρει ένα συμβόλαιο που (θεωρούσε ότι) άξιζε. Ακόμα, δε, και στην καθημερινότητά του φέρεται να ήταν κάτι παραπάνω από… σφιχτός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάτι εξάλλου που είχε επιβεβαιωθεί και από μαρτυρία του Ροδόλφο Αρουαμπαρένα, ο οποίος λίγο πριν την αποχώρησή του από την ΑΕΚ τον πείραζε δηλώνοντας: «Δεν αλλάζει ο Μπλάνκο. Βρισκόμασταν στο αεροδρόμιο του Μονάχου και έπρεπε να πληρώσουμε 30 ευρώ για καφέ, νερά και κρουασάν. Και καθώς δεν έλεγε να πληρώσει, τα πλήρωσα πάλι εγώ. Βασικά δεν θα χάσει ένα φίλο, θα χάσει αυτόν που… πληρώνει! Για να δούμε τι θα κάνει τώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.