Αυτό είναι το λογότυπο των Ολυμπιακών αγώνων του 2024 – Οι πρώτες αντιδράσεις (φώτο)

Αυτό είναι το λογότυπο των Ολυμπιακών αγώνων του 2024 – Οι πρώτες αντιδράσεις (φώτο)

Στη δημοσιότητα δόθηκε το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι, προκαλώντας τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια στο Twitter.

Το λογότυπο είναι στρογγυλό, σε χρυσή απόχρωση και παραπέμπει σε τρία σύμβολα: στο χρυσό μετάλλιο, στην ολυμπιακή φλόγα και στη Μαριάν, το σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας.
https://twitter.com/Paris2024/status/1186347647403249664

Η πρωτοτυπία που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο logo είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά και στους Ολυμπιακούς, αλλά και στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού, ενώ χρειάστηκε ενάμισης χρόνος για τη δημιουργία του.

Μπορεί η κυβερνητική εκπρόσωπος της Γαλλίας να χαρακτήρισε το λογότυπο «φανταστικό», αλλά το σχέδιο δεν έτυχε της ίδιας αποδοχής από το σύνολο του κόσμου.

Όπως αναφέρει το BBC, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την άποψη πως το λογότυπο θυμίζει περισσότερο μια σύγχρονη σικ Γαλλίδα παρά τη Μαριάν, ενώ άλλοι παρομοίασαν το σχέδιο του logo με εκείνο της εφαρμογής Tinder.
https://twitter.com/JAJeanAlexis/status/1186559784247615489

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πιο κοινό σχόλιο ανάμεσα στους χρήστες των social media, ωστόσο, είναι ότι το λογότυπο παραπέμπει σε επιγραφή κομμωτηρίου.
https://twitter.com/Paris2024/status/1186347647403249664

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.