Στέφανος Τσιτσιπάς: «Προς το τέλος του τάι μπρέικ είπα ότι δεν έχω ξαναπαίξει για κάτι τόσο σημαντικό στην καριέρα μου»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Προς το τέλος του τάι μπρέικ είπα ότι δεν έχω ξαναπαίξει για κάτι τόσο σημαντικό στην καριέρα μου»

«Όνειρο ζωής», χαρακτήρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το γεγονός ότι βρέθηκε ανάμεσα σε τόσο μεγάλους αθλητές και τόνισε ότι ένιωσε ανατριχίλα για το τρόπαιο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον μεγάλο θρίαμβο με την κατάκτηση του τροπαίου στο ATP Finals.

«Όταν έχασα το πρώτο σετ υπήρχε μια φόρμουλα που με έκανε να χαλαρώσω στο δεύτερο σετ. Μπήκα με διαφορετική ψυχολογία και άνεση, δεν είχα τίποτα να χάσω…», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τενίστας μιλώντας για το πώς ένιωσε όταν έχασε το πρώτο σετ.

«Προς το τέλος του τάι μπρέικ είπα ότι δεν έχω ξαναπαίξει για κάτι τόσο σημαντικό στην καριέρα μου. Τότε έσφιξα λίγο και άρχισα να σκέφτομαι κάποια πράγματα. Προσπάθησα να δώσω κουράγιο στον εαυτό μου και γι΄ αυτό φώναζα», τόνισε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε πως σίγουρα δεν είναι τυχαίο το ότι βρίσκεται σε αυτή την βαθμολογική κατάταξη, ενώ τόνισε ότι «το σημαντικό είναι η υγεία και να μένεις μακριά από τραυματισμούς για μια μακροχρόνια καριέρα και μια καλή πορεία στο τένις. Υγεία και οικογένεια είναι τα πιο σημαντικά».

Αποκάλυψε ότι έκανε σκληρή δουλειά, ενώ είχε τρομερό άγχος πριν ξεκινήσει ο τελικός. «Είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις γιατί σκέφτεσαι πως θα πάνε τα πράγματα στο μέλλον. Υπάρχει πολύ στεναχώρια και κλάμα πίσω από αυτό. Έχω περάσει πολύ πόνο και κόπωση για να φτάσω εδώ. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος» ανέφερε ο Τσιτσιπάς.

Παράλληλα, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την φυσική κατάσταση ενός αθλητή «για να δώσει όλο και περισσότερο», αλλά όπως είπε σημαντικό είναι επίσης το μυαλό και η θέληση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με το πώς συνδυάζει προσωπική ζωή και πρωταθλητισμό αποκάλυψε πως έχει βρει μια ισορροπία και συνδυάζει και τα δυο. Μάλιστα, τόνισε πως «αυτή την στιγμή περνάω την καλύτερη φάση της ζωής μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.