ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Νίκησε αλλά προβλημάτισε για άλλη μία φορά

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Νίκησε αλλά προβλημάτισε για άλλη μία φορά

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό σαν επίσημο αγώνα, όμως παρά τη νίκη με 1-0 δεν κατάφερε να εμφανίσει σημάδια βελτίωσης και να βγάλει στο γήπεδο όσα δούλεψε όλο το καλοκαίρι.

Το τριφύλλι προβλημάτισε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, παρά τη σημερινή φιλική του νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό (1-0) στο γήπεδο της Καλλιθέας, με τον Ντάνι Πογιάτος να δίνει αρκετό χρόνο στον Αϊτόρ και να δοκιμάζει τον Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης για ένα ημίχρονο.

Ο Μακέντα έμεινε στον πάγκο, αλλά η είσοδός του στο δεύτερο μισό του ματς βελτίωσε την εικόνα των πράσινων, με τον Ιταλό να σκοράρει από την άσπρη βούλα το πέναλτι που κέρδισε ο πιο σταθερός σήμερα πράσινος, Δημήτρης Κουρμπέλης.

Ο Ισπανός προπονητής διατήρησε ως σχηματισμό του Παναθηναϊκού το 4-3-3 και δοκίμασε στο αρχικό σχήμα δύο κλασικούς ακραίους και τον Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο Αϊτόρ ήταν στο δεξί «φτερό» και ο Σαβιέρ στο αριστερό.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Κουρμπέλης πλαισιώνονταν από Αγιούμπ και Μπουζούκη, ενώ στην ενδεκάδα επανήλθε ο Ζαγαρίτης, με τον Μαυρομμάτη στόπερ δίπλα στον Σένκεφελντ.

Ο Λεβαδειακός του Σωτήρη Αντωνίου επέλεξε ως σχηματισμό το 5-4-1, δίνοντας έμφαση στο να κλείσει τους χώρους πίσω από τη μπάλα και να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό στο επιθετικό τρανζίσιον.

Από τακτικής πλευράς ο τρόπος που αγωνίστηκε ο Λεβαδειακός λειτούργησε ως προσομοιωτής για τα επίσημα ματς του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και δη το επικείμενο στη Λάρισα που αναμένεται να έχει παρόμοια αγωνιστική φιλοσοφία.

Ο βαθμός του τριφυλλιού ωστόσο, ήταν πολύ κακός στο πρώτο ημίχρονο, σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Με τη μπάλα οι πράσινοι είχαν αργό ρυθμό, μηδέν φαντασία και κίνηση χωρίς τη μπάλα, γενικώς άκρως προβληματική δημιουργία που φάνηκε ξεκάθαρα από το γεγονός ΄ότι δεν δημιούργησαν ούτε μία υποσχόμενη ευκαιρία.

Η μοναδική υποψία υποσχόμενης φάσης έγινε στο 41’ μετά από πάσα του Κουρμπέλη στον Αϊτόρ και σέντρα του τελευταίου προς τον Καρλίτος, την οποία πρόλαβε ο Γκέκας.

Ο Λεβαδειακός αντίθετα, εκτός από συμπαγής και παθιασμένος ανασταλτικά, είχε τις δύο καλύτερες στιγμές στο τρανζίσιον με τον Νίλι να σερβίρει στο 5’ στον Μυτίδη και στο 39’ στον Συμελίδη, οι οποίο πλάσαραν εκτός εστίας.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Πογιάτος δοκίμασε την τριπλέτα Αϊτόρ, Μακέντα, Καρλίτος, με τον τελευταίο αριστερά και ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση, με την είσοδο του Ιταλού να δίνει βάθος στην επίθεση και στήριγμα στους συμπαίκτες του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Το τριφύλλι κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 59’ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα (1-0), το οποίο κέρδισε ο Κουρμπέλης που γκρεμίστηκε καθαρά από τον Τζιώρα.

Παρά το γκολ του Παναθηναϊκού, το ματς διατηρήθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς δίχως πολλές υποσχόμενες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Εξαίρεση αποτέλεσαν δύο φάσεις, μία στo 86’ όταν από ωραία ενέργεια του Χατζηγιοβάνη και πάσα στον Καρλίτος, ο Γκέκας πρόλαβε σωτήρια και έδιωξε τη μπάλα προ του Μακέντα. Και άλλη μία στο 90’ όταν πάλι από ωραία σέντρα του Χατζηγιοβάνη κανείς εκ των Μακέντα και Καρλίτος δεν βρήκαν τη μπάλα για λίγα εκατοστά.

Διαιτητής του σημερινού φιλικού ήταν ο Κοτσάνης από την Δράμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ν. Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μαυρομμάτης (46’ Βέλεθ), Ζαγαρίτης (88’ Καραγιάννης), Κουρμπέλης (88’ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Μπουζούκης (66’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (67’ Σερπέζης), Καρλίτος, Σαβιέρ (46’ Μακέντα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σ. Αντωνίου): Γκέκας, Βήχος (84’ Κυριαζής), Καραχάλιος (84’ Πούλος), Τσάπρας (84’ Γεράκιος), Λιάγκας (46’ Θεοχάρης), Κάκο (46’ Νέτο), Μεχία (76’ Καραμπάς), Κονέ (64’ Παναγιώτου), Νίλι (64’ Τσιώλης), Μυτίδης (55’ Τζιώρας), Συμελίδης (76’ Βαγγέλοβ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.