Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού: Όσα ισχύουν για τον αθλητισμό και τα γυμναστήρια

Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού: Όσα ισχύουν για τον αθλητισμό και τα γυμναστήρια

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο για τα νέα μέτρα αναφορικά με τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού ανέλυσε όλα όσα θα ισχύουν από την Τρίτη και στον τομέα του αθλητισμού.

Η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αναφορικά με την έξαρση της πανδημίας καθώς το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 2.000.

​Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωση σήμερα το μεσημέρι τα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αναχαίτιση της πανδημίας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να τα επεξηγεί.

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για αθλητισμό και γυμναστήρια

Οπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, νέα μέτρα ισχύουν και για τον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, στις περιοχές που είναι στο α’ επίπεδο:

  • Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές,
  • μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος,
  • ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Οσον αφορά στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο:

  • Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας.
  • Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο χωρίς γυμναστή και
  • άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.
  • Επιτρέπεται μόνο η διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τα γυμναστήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στις περιοχές επιπέδου (α’): ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Στα περιοχές επιπέδου β’, αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.