ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οριστική απόφαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Θα πραγματοποιηθούν χωρίς φιλάθλους

Οριστική απόφαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Θα πραγματοποιηθούν χωρίς φιλάθλους

Η Ιαπωνία και οι διοργανωτές αποφάσισαν την οριστική διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2021, χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Και αυτό λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, μετά τα αυξημένα τελευταία κρούσματα στην χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, απέναντι στη αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ΄όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

«Σε πολλές περιοχές της Ιαπωνίας, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 έχει μειωθεί, αλλά συνεχίζει να αυξάνεται από το τέλος του περασμένου μήνα στην περιοχή του Μείζονος Τόκιο», δήλωσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός ανακοινώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία είχε προαναγγελθεί χθες, Τετάρτη, από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα για να αποφύγουμε την εξάπλωση και πάλι των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ιαπωνία, δεδομένων των συνεπειών των νέων παραλλαγών», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Δέλτα αφορά πλέον το 30% των κρουσμάτων στην Ιαπωνία. Ήδη από τον Μάρτιο, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει την απαγόρευση της έλευσης ξένων θεατών στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία των Αγώνων.

Η Ιαπωνία δεν συγκαταλέγεται στις χώρες που επλήγησαν σφοδρά από την επιδημία, έχοντας καταγράψει επισήμως 14.800 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. Ο ρυθμός της εμβολιαστικής εκστρατείας είναι χαμηλός και μόνο το 15% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο. Ομως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το ιαπωνικό σύστημα υγείας μπορεί να δοκιμασθεί σκληρά κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Περί τους 11.000 αθλητές αναμένονται στους Αγώνες εν μέσω της υγειονομική κρίσης. Δρακόντεια μέτρα έχουν επιβληθεί από τους διοργανωτές για όλους τους συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εξαιτίας των υγειονομικών κινδύνων, πολλοί Ιάπωνες διάκεινται εχθρικά στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην χώρα τους, αν και τις τελευταίες εβδομάδες οι αριθμοί των αντιτιθέμενων έχει υποχωρήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.