Οι χώρες που δίνουν μπόνους στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων – Ποια βρίσκεται στην κορυφή

Οι χώρες που δίνουν μπόνους στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων – Ποια βρίσκεται στην κορυφή

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν την κορυφαία αθλητική διοργάνωση και η κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι ιστορικής σημασίας για τον αθλητή και την χώρα του.

Όσο ευγενή όμως και εάν είναι τα αισθήματα των αθλητών που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να ανταμείβονται και τις θυσίες τους να αναγνωρίζονται, τα χρυσά μετάλλια συνοδεύονται και από αρκετά γενναιόδωρα, σε πολλές περιπτώσεις, μπόνους που σίγουρα αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο.

Το μέγεθος του μπόνους που προσφέρεται από τα κράτη για τα οποία αγωνίζονται ποικίλλει σημαντικά από χώρα σε χώρα δείχνει γράφημα της ιστοσελίδας Statista.

Για παράδειγμα, οι Βρετανοί αθλητές δεν λαμβάνουν μπόνους για να κερδίσουν ένα χρυσό μετάλλιο, ενώ οι Αμερικανοί αθλητές παίρνουν 37.500 $ για κάθε χρυσό που φέρνουν στη πατρίδα τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Swim Swam.

Η Βρετανία, όπως και πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη, προτιμούν να προσφέρουν στους αθλητές τους κρατική χρηματοδότηση και προπόνηση διάρκειας ενός έτους αντί ”ζεστού χρήματος”.

Οι επιτυχημένοι αθλητές πάντως από την Ινδονησία θα λάβουν για κάθε χρυσό μετάλλιο 746.000 δολάρια ενώ η Συγκαπούρη, που έρχεται δεύτερη σε ό,τι αφορά τα μπόνους για τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς, προσφέρει περίπου 744.000 δολάρια, όπως φαίνεται και στο γράφημα που ακολουθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.