ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λεπτομέρειες για τον θάνατο της 18χρονης μποξέρ: «Ήξερε τον κίνδυνο για τη ζωή της»

Λεπτομέρειες για τον θάνατο της 18χρονης μποξέρ: «Ήξερε τον κίνδυνο για τη ζωή της»

Η 18χρονη Μεξικανή πυγμάχος Ζανέτα Ζαπάτα ηττήθηκε στον αγώνα της με την Πιέρ Χουλ, όμως εκτός από την ήττα της κόστισε και την ζωή της.

Η Ζανέτ Ζαπάτα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση για πέντε μέρες, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή. Ο αγώνας ήταν ο πρώτος στην καριέρα της Ζαπάτα εκτός Μεξικού. Ταυτόχρονα, ενώ ήταν ακόμα όρθια, άρχισε να έχει σπασμούς. Οι αρχικές προβλέψεις των γιατρών ήταν ευνοϊκές, ωστόσο, δεν ήταν δυνατό να σωθεί η ζωή της κοπέλας.

Ήξερε τον κίνδυνο για τη ζωή της

Πρόσφατα, η μεξικανική έκδοση Proceso δημοσίευσε ένα άρθρο όπου ο πατέρας της αδικοχαμένης αθλήτριας, Εστέμπαν Ζαπάτα, είπε ότι η κόρη του συνειδητοποίησε ότι η μάχη εναντίον της Χουλ ήταν κίνδυνος για τη ζωή της.

Σύμφωνα με την Proceso, πριν από τον μοιραίο αγώνα στο Μόντρεαλ, είπε στον πατέρα, την ομάδα, τον προπονητή και τον σύζυγό της Τζιοβάνι Μαρτίνες τις ακόλουθες λέξεις: «Επέλεξα αυτόν τον δρόμο. Αν πεθάνω κατά τη διάρκεια της μάχης, έτσι φαντάζομαι τον θάνατο».

Οι αρχές της επαρχίας του Κεμπέκ ανακοίνωσαν ότι θα ερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου της Ζαπάτα. Μια σημαντική πτυχή της έρευνας θα είναι η εκτίμηση της εγκεφαλικής κατάστασης της Ζαπάτα ανάμεσα στους δύο τελευταίους αγώνες της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ζαπάτα (2-4) ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στο μποξ όταν ήταν 15 ετών το 2018.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.