Το στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο

Το στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο

Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν και η καλύτερη για τους Ιάπωνες και την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο λαός που φημίζεται για τον προγραμματισμό και την αφοσίωσή του στον στόχο του, έχει μείνει αρκετά πίσω στην προετοιμασία, και κυρίως σε ότι αφορά το Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο λόγος που έγινε αυτό είναι ότι στα μέσα της χρονιάς, αποφασίστηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας να ακυρωθεί το φουτουριστικό σχέδιο της παγκοσμίου κλάσης αρχιτεκτόνισας Ζαχά Χαντίντ, το οποίο όχι μόνο δεν άρεσε στην κοινή γνώμη της χώρας (το έλεγαν και «κράνος ποδηλάτου»…) αλλά και το κόστος του είχε κριθεί υπερβολικό καθώς θα έφτανε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην καλύτερη περίπτωση.

Με τον χρόνο να πιέζει, οι Ιάπωνες προχώρησαν πολύ γρήγορα τις διαδικασίες για την έγκριση ενός νέου σχεδίου για το κεντρικό στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Το νέο στάδιο είναι ιδιαίτερα απλό σε σχεδίαση (ιδίως συγκρινόμενο με εκείνο της Χαντίντ), χωρίς υπερβολές και ακρότητες, και με το κόστος να βρίσκεται το πολύ στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Το νέο λιγότερο τολμηρό στάδιο θα είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και ξύλο, ενώ λόγω του γεγονότος ότι το γήπεδο θα είναι σκαμένο μέσα στην γη, δεν θα ξεπερνά σε ύψος τα 55 μέτρα, πολύ χαμηλότερο από το προηγούμενο σχέδιο. 

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του είναι ότι θα «καμουφλάρεται» με την χρήση φυτών στην πρόσοψή του σε όλη την περίμετρο, κάτι που θα δημιουργεί μια ιδιαίτερα φιλική αίσθηση στους επισκέπτες του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα πιο βασικό πάντως είναι το γεγονός ότι λόγω της απλότητάς του, θα μπορεί να είναι έτοιμο για τους αγώνες, μιας και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, και ακόμα και για τους Γιαπωνέζους και την τεχνολογική τους υπεροχή, υπάρχουν και όρια που δεν μπορούν να ξεπεράσουν. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.