ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η χρήση των πολεμικών τεχνών σε πραγματικές συνθήκες street fight – Για να καταφέρετε να επιβιώσετε… (vid)

Η χρήση των πολεμικών τεχνών σε πραγματικές συνθήκες street fight – Για να καταφέρετε να επιβιώσετε… (vid)

Oι πολεμικές τέχνες δεν έχουν ακριβή εφαρμογή στο δρόμο και ο λόγος είναι ότι στον δρόμο δεν δρούμε σε ασφαλές περιβάλλον, όπως συμβαίνει σε ένα γυμναστήριο ούτε συμμετέχουμε σε ένα “κάτα” ή σε μια “χορογραφία.

Αλλά με περισσότερες από 13.000 κλοπές σε σπίτια (6.600 το πρώτο εξάμηνο) και 600 ληστείες (299 το πρώτο εξάμηνο) από την αρχή του χρόνου και κατά μέσο όρο καθημερινά μόνο στην Αττική  35 διαρρήξεις σε σπίτια και 2 ληστείες σε διαμερίσματα, νεκρούς, τραυματίες και λεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ οι πολεμικές τέχνες κάτι έχουν να μας πουν σε ότι αφορά την αυτοάμυνά μας.

Οι παραδοσιακές πολεμικές τέχνες στηρίζονται σε τεχνικές που αφορούν άλλες εποχές όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν σπαθιά και πανοπλίες, πολλές από αυτές δεν έχουν χρησιμότητα σήμερα εκτός έαν μετασχηματιθούν.

Φερειπείν οι εναέριες καράτε κλωτσιές στο παρελθόν αποσκοπούσαν στο να χτυπήσει ένας πεζός έναν έφιππο. Στο δρόμο κάτι τέτοιο θα ήταν αυτοκτονικό, καθώς δεν υπάρχει ισορροπία. Θα είχε αποτέλεσμα μόνο σε έναν κουρασμένο και ζαλισμένο αντίπαλο.

Ακόμα και τα “real” fighting sports όπως η πυγμαχία,το τζούντο, το κάλι εσκριμά και η πάλη έχουν κάποιους περιορισμούς, καθώς στον δρόμο δεν υπάρχουν διαιτητές, και δεν κερδίζεις κάποιον στα σημεία αλλά μόνο και αποκλειστικά με νοκ άουτ.

Με την κατάλληλη μετατροπή και αλλαγή σκέψης οι πολεμικές τέχνες μπορούν να προσφέρουν πολλά στον δρόμο ειδικότερα όταν ο αντίπαλος είναι ανίδεος.

Δείτε ορισμένες τεχνικές που μπορούν να σας σώσουν στον δρόμο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.