Σε αυθεντικό Fight Club στη Νότια Αφρική παλεύουν από το 1800 με έπαθλο μόνο το σεβασμό (φωτο)

Σε αυθεντικό Fight Club στη Νότια Αφρική παλεύουν από το 1800 με έπαθλο μόνο το σεβασμό (φωτο)

Κάθε Χριστούγεννα, σε ένα χωριό στο βόρειο τμήμα της Νοτίου Αφρικής, εκατοντάδες άνδρες στήνουν το δικό τους Fight Club εδώ και δύο αιώνες. Με μόλις 3 κανόνες να αναδεικνύουν το νικητή. Αυτοί είναι, η μάχη συνεχίζεται μέχρι ο ένας από τους δύο να ματώσει, η μάχη τελειώνει όταν υπάρξει νοκ-άουτ και ο αγώνας διακόπτεται όταν ένας από τους δύο σηκώσει το χέρι και παραδοθεί.

 

Από το 1800, άνδρες κάθε ηλικίας συγκεντρώνονται για τη δική τους Boxing Day τα Χριστούγεννα προκειμένου να παλέψουν μόνο με τα χέρια.

Οι μάχες ξεκίνησαν να διοργανώνονται προκειμένου να επιλεχθεί ο πιο δυνατός και ικανός άνδρας, ο οποίος θα προετοιμαζόταν για να γίνει πολεμιστής. Χωρίζονται σε τρία γκρουπ ανάλογα με τις ηλικίες και έτσι προκύπτουν τα ζευγάρια που θα παλέψουν.

Μοναδικό έπαθλο πλέον, ο σεβασμός που κερδίζει ο νικητής της κάθε κατηγορίας, παλεύοντας με τα γυμνά του χέρια σε ένα αυθεντικό Fight Club.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.