Ο Στ. Κοντονής υπέγραψε απόσπαση του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αηδόνη σε θέση τεχνικού συμβούλου στην ΕΟΠ

Ο Στ. Κοντονής υπέγραψε απόσπαση του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αηδόνη σε θέση τεχνικού συμβούλου στην ΕΟΠ

Προβληματισμό προκαλεί στην κοινωνία της ελληνικής ποδηλασίας η είδηση της απόσπασης του Χρήστου Αηδόνη σε θέση τεχνικού συμβούλου στην ΕΟΠ.

Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρώην Βουλευτής Δράμας, ο οποίος κατέχει θέση γυμναστή σε δημόσιο σχολείο των Αθηνών, ζήτησε να αποσπαστεί σε θέση στην ποδηλατική ομοσπονδία σύμφωνα με το νόμο 2725/1999 και η απόσπασή του υπογράφηκε στις 13 Νοεμβρίου από τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Αθλητισμού ( Μπαλτάς και Κοντονής). Η απόφαση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και έχει αριθμό πρωτοκόλλου 183759/Δ5.

Μόλις έγινε γνωστή η απόσπαση στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας (πολύ μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης) κάποια μέλη αντέδρασαν έντονα κάνοντας λόγο για ρουσφετολογική κίνηση που είχε μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση του Χρ. Αηδόνη από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θανάση Τερζή λόγω της κουμπαριάς που έχουν.

Η πρόεδρος του ποδηλατικού ομίλου “Το Βέλος” και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΠ Κάτια Δάκου, δεν μπορούσε να κρύψει την έντονη δυσφορία της. “Ενημερώθηκα πρόσφατα για την απόσπαση Αηδόνη. Την θεωρώ προκλητικότατη. Ο κ. Αηδόνης δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο, πως είναι δυνατόν να έρχεται ένας πρώην πολιτικός και Υπουργός να καταλαμβάνει θέση τεχνικού συμβούλου στην ομοσπονδία ποδηλασίας, δηλαδή να κάθεται σπίτι του και να παίρνει το μισθό του; Δεν υπήρχε η παραμικρή ενημέρωση του ΔΣ γι’ αυτό”.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠ Θανάσης Τερζής δικαιολόγησε απόλυτα την επιλογή Αηδόνη: 

“Πρέπει πρώτα απ’ όλα να διευκρινίσω ότι αίτημα απόσπασης δεν γίνεται παρά μονάχα από το ενδιαφερόμενο πρόσωπο, στην προκειμένη περίπτωση από τον κ. Αηδόνη. Με βάση το νόμο, είχε κάθε δικαίωμα. Ενας άνθρωπος ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός Υγείας αρμόδιος για θέματα αθλητισμού μπορεί να βοηθήσει την ελληνική ποδηλασία σε προγράμματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και το περιβάλλον, μπορεί επίσης να βοηθήσει με τις γνωριμίες του. Δεν χρειαζόταν καν ενημέρωση του ΔΣ για το θέμα. Ο κ. Αηδόνης δεν έρχεται στην ομοσπονδία να κάνει το μηχανικό, να προωθήσει το ποδήλατο έρχεται. Τώρα αν ορισμένους κοντόφθαλμους δεν τους ενδιαφέρει η πρόοδος τι να πω;”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι τοποθετήσεις του Χρήστου Αηδόνη τον οποίο εντοπίσαμε τηλεφωνικά. Τόνισε ότι η απόσπασή του είναι “απολύτως νόμιμη” και έκανε λόγο για “υλοποίηση δράσεων που γνωρίζω πολύ καλά”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.