Στα σκαριά η πιο τρελή ελεύθερη πτώση: Θα βουτήξει από τα 25.000 πόδια χωρίς αλεξίπτωτο!

Στα σκαριά η πιο τρελή ελεύθερη πτώση: Θα βουτήξει από τα 25.000 πόδια χωρίς αλεξίπτωτο!

Να ξεπεράσει το μύθο του Φέλιξ Μπαουμγκάρντερ, του άνδρα που τον Οκτώβριο του 2012 πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση από τα 39.000 μέτρα φορώντας ειδική στολή, θα επιχειρήσει ο αλεξιπτωτιστής Λουκ Άικινς.

Στόχος του να πραγματοποιήσει ελεύθερη πτώση από ύψος 25.000 ποδών (7,6 χλμ.) χωρίς αλεξίπτωτο αλλά μόνο με ένα κράνος στο κεφάλι του στο οποίο θα βρίσκεται μια κάμερα για να καταγράψει το παράτολμο άλμα του.

Όπως εξηγεί, η μοναδική ασφάλειά του θα είναι ένα δίχτυ διαστάσεων 30Χ30 που θα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το έδαφος. 

«Το δίχτυ θα λειτουργήσει στη λογική της επιβράδυνσης όπως συμβαίνει με τα μαχητικά που προσγειώνονται σε αεροπλανοφόρα. Δεν θα αναπηδήσω αλλά θα ανακόψει τη φόρα μου προς το έδαφος» εξηγεί ο Άικινς.

Πολεμοφόδιά του κατά τη διάρκεια της πτώσης θα είναι ένα GPS που θα τον κατευθύνει προς το δίχτυ και ένα «δαχτυλίδι φωτός» που θα δείχνει τη ζώνη προσγείωσης. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι να χάσει τις αισθήσεις του αμέσως μετά την έναρξη της πτώσης.

«Πρέπει να έχω μια μάσκα οξυγόνου στην αρχή γιατί σε αυτό το υψόμετρο μπορείς εύκολα να χάσεις τις αισθήσεις σου. Στη συνέχεια θα τη δώσω στους συντρόφους μου» λέει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν το μεγάλο άλμα, αν και όποτε αυτό γίνει, θα προηγηθούν τουλάχιστον 300 δοκιμαστικά άλματα, με αλεξίπτωτο αυτά το οποίο θα ανοίγει τελευταία στιγμή ίσα για να βρει τον στόχο της προσγείωσης. «Αν δεν είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα τότε δεν θα προχωρήσουμε» εξηγεί ο παράτολμος αλεξιπτωτιστής, ο οποίος έχει ήδη 18.000 άλματα στο ενεργητικό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.