ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στην τετράδα της Ευρώπης η Εθνική πόλο κέρδισε 6-2 την Ισπανία και παίζει με Σερβία στον ημιτελικό

Στην τετράδα της Ευρώπης η Εθνική πόλο κέρδισε 6-2 την Ισπανία και παίζει με Σερβία στον ημιτελικό

Με υποδειγματική άμυνα και τον Κώστα Φλέγκα να έχει κατεβάσει ρολά η Εθνική πόλο ανδρών επιβλήθηκε 6-2 της Ισπανίας και πανηγύρισε την είσοδο στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. 

Με κατάθεση ψυχής η Ελλάδα έδειξε από την αρχή πόσο θέλει την διάκριση στο Ευρωπαϊκό, έμεινε συγκεντρωμένη μέχρι το φινάλε και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση. 

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα είναι το βράδυ της Τετάρτης (21:15) η οικοδέσποινα Σερβία που νίκησε 15-5 τη Ρωσία. 

Με τις ισχυρές άμυνες να κυριαρχούν ξεκίνησε το παιχνίδι. Δύο φοβερές αποκρούσεις του Φλέγκα σταμάτησαν τους Ισπανούς, με τον Φουντούλη να ανοίγει το σκορ δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε, ενώ έκανε το 2-0 με ψύχραιμη λόμπα 45’’ πριν το τέλος. Η συγκέντρωση στην άμυνα μπλόκαρε οποιαδήποτε επιθετική προσπάθεια των Ισπανών μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου και τους οδήγησε σε τραγικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω. 

Ο Μυλωνάκης ανέβασε το δείκτη του σκορ στα τρία, με δυνατό σουτ απ’ τα πέντε μέτρα, ενώ η ο Μπλάι Μάγιαρακ ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να διασπάσει την ελληνική άμυνα. Μετά από δύο εντυπωσιακά ελληνικά μπλοκ και πέντε χαμένες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω ο Ισπανός έκανε το 3-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. 

Ο Κώστας Μουρίκης εκμεταλλεύτηκε παίκτη παραπάνω για το 4-1 στην αρχή της τρίτης περιόδου, με τον Φλέγκα να λέει «όχι» σε δύο σουτ των Ισπανών. Η διαφορά έφτασε στα +4 με γκολ με κεραυνό του Βλαχόπουλου, με τον Μάγιαρακ να είναι πάλι αυτός που κατάφερε να διασπάσει την ελληνική άμυνα για το 5-2. 

Ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης, διαμόρφωσε το τελικό 6-2 με μακρινό σουτ στα πρώτα δευτερόλεπτα της τελευταίας περιόδου, ενώ η μοναδική αντίδραση των Ισπανών σταμάτησε πάνω στον Κωνσταντίνο Φλέγκα. Ο Έλληνας τερματοφύλακας εντυπωσίασε με διπλή απόκρουση, αρχικά σε μακρινό σουτ του Μάλιαρακ και στην επαναφορά σε τετ α τετ με τον Μιγκέλ. 

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-1, 1-2, 0-1 

Ισπανία: Μάγιαρακ 2 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ελλάδα: Μυλωνάκης 1, Φουντούλης 3, Μουρίκης 1, Βλαχόπουλος 1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.