ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς του Ρίο λόγω Ζίκα

Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς του Ρίο λόγω Ζίκα

Τη στιγμή που τα κρούσματα του ιού Ζίκα έχουν περάσει τα σύνορα της Βραζιλίας φτάνοντας ακόμα και στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ υπολογίζουν τις επόμενες κινήσεις τους για την αποφυγή εξάπλωσης του επικίνδυνου ιού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκάλυψη του Reuters οι αρμόδιοι της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ επανεξετάζουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας.

Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, λοιπόν, η Επιτροπή συστήνει στις αθλητικές ομοσπονδίες να επανεξετάσουν την αποστολή των αθλητών τους και του προσωπικού τους. 

«Αν δεν νιώθουν άνετα με το να πάνε στην Βραζιλία να μην πάνε», δήλωσε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Ντόναλντ Άντονι, για τα μέλη των αθλητικών ομοσπονδιών. 

Όπως επισημαίνει το Reuters η σχετική αναφορά σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αξιωματούχων της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ στους επικεφαλής των αθλητικών ομοσπονδιών.

Εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως ενημερώθηκαν τα μέλη των αθλητικών ομοσπονδιών και τόνισε πως οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι θα συνεχίσουν να ενημερώνονται από τους αρμοδίους σχετικά με ό,τι νεότερο προκύψει αναφορικά με τον ιό. 

Βέβαια, επισήμανε πως δεν πρόκειται για οδηγία προς τους αθλητές και το προσωπικό, αλλά μία παραίνεση. 

Ένας πρώην Ολυμπιονίκης μιλώντας στο Reuters δήλωσε σχετικά: «Ένα από όσα μας είπαν αμέσως ήταν ότι ειδικά οι γυναίκες που μπορεί να κυοφορούν ή που σκέφτονται να μείνουν έγκυες, είτε έχουν προγραμματίσει να πάνε στο Ρίο είτε όχι, δεν πρέπει να πάνε».

Επιπλέον, είπε ότι τους ενημέρωσαν πως αν δεν «νιώθουν» άνετα με την αποστολή, τότε να μη συμμετάσχουν. Ωστόσο, ο αθλητής τόνισε πως ακόμα η κατάσταση δεν βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα αυτά, ενώ ο ιός Ζίκα εικάζεται ότι συνδέεται με κρούσματα μικροκεφαλίας στα νεογέννητα, ενώ σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες πέρα από τη μετάδοσή του από κουνούπι, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να μεταδίδεται και με τη σεξουαλική πράξη, ενώ ο ιός έχει εντοπιστεί και στο σάλιο και τα ούρα. 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.