ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σκόραρε 2-0 η Μάντσεστερ Σίτι επί της Άρσεναλ

Σκόραρε 2-0 η Μάντσεστερ Σίτι επί της Άρσεναλ

Άσχημα ξεκίνησε η μετά Βενγκέρ εποχή και ο Παπασταθόπουλος στην Άρσεναλ, καθώς οι πρωταθλητές τους καθάρισαν με 0-2 στο Λονδίνο, ξεκινώντας πορεία προς το repeat.

Από τις τρεις σερί κατακτήσεις της Γιουνάιτεντ (2007-’09) κανείς άλλος δεν το έχει σηκώσει διαδοχικά. Αυτό θέλει να κάνει έπειτα από τόσα χρόνια η Σίτι και ξεκίνησε εμφατικά την πορεία της προς το repeat. Το πέρασμα με 0-2 από το «Εμιρέϊτς» ήταν απίστευτα εύκολο, καθώς οι πρωταθλητές είχαν τον απόλυτο έλεγχο, δεν δέχτηκαν πίεση και άφησαν την Άρσεναλ στο πρώτο ματς της μετά Βενγκέρ εποχής με αρνητική αίσθηση. Το ίδιο δηλαδή που συνέβη και με το ντεμπούτο του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε μία ομάδα που πραγματικά τα είχε… χαμένα.

Ο Έλληνας σέντερ μπακ έπαιξε σε όλον τον αγώνα, ενώ ο Ντίνος Μαυροπάνος έμεινε εκτός αποστολής. Γενικότερα οι Gunners είχαν προβλήματα απουσιών, αλλά και το μοντέλο του Ουνάι Έμερι εμφανίστηκε ασύνδετο στις γραμμές του, ανόρεχτο και με άπειρα λάθη παντού. Αντιθέτως, οι Πολίτες ξεκίνησαν με τρελή πίεση και αυτό καρποφόρησε στο 14′, όταν ο Στέρλινγκ προσποιήθηκε σε δύο αντιπάλους και το έστειλε στη γωνία του Τσεχ για το 0-1.

Ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ είχε διπλή σωτήρια επέμβαση (28′) στο φάουλ του Μαχρέζ και στο ριμπάουντ του Λαπόρτ. Η Άρσεναλ άγγιξε την ισοφάριση στο 55′ με το σουτ του Λακαζέτ, όπως και η Σίτι το δεύτερο γκολ όταν ο Αγουέρο βγήκε τετ α τετ, μα νικήθηκε από τον Τσεχ (63′). Στο επόμενο λεπτό όμως τελικά συνέβη το μοιραίο, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να το τελειώνει με μία επαφή. Έτσι διεύρυνε το αήττητο του προπονητή του απέναντι στον Έμερι (7 νίκες, 4 ισοπαλίες) και ξεγύμνωσε όλα τα προβλήματα που θα έχει φέτος η Άρσεναλ, η οποία δεν είχε για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Αρσέν Βενγκέρ από τον Σεπτέμβριο του 1996.

Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Μουστάφι, Μπεγιερίν, Μέιτλαντ-Νάιλς (35′ Λίχσταϊνερ), Γκεντουζί, Τσάκα (70′ Τορέιρα), Ράμσεϊ (54′ Λακαζέτ), Μχιταριάν, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Λαπόρτ, Μεντί, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (59′ Ντε Μπρόινε), Στέρλινγκ (87′ Σανέ), Αγουέρο (80′ Γκάμπριελ Ζέσους).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.