Μ.Μπελιμπασάκη: «Δύσκολα τα πράγματα για τους αθλητές – Όσοι έχουν χρήματα φεύγουν στο εξωτερικό»

Μ.Μπελιμπασάκη: «Δύσκολα τα πράγματα για τους αθλητές – Όσοι έχουν χρήματα φεύγουν στο εξωτερικό»

Η Μαρία Μπελιμπασάκη μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την μεγάλη της επιτυχία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα της εκπληκτικής της κούρσας, είπε «ο στοχος μου ήταν το χρυσό μετάλλιο, η πτώση μου, ο λάθος βηματισμός μου κόστισαν, αλλά, τελικά, για μένα είναι σαν να έχω πάρει το χρυσό».

Η ασημένια αθλήτρια ανέφερε, επίσης, πως ήταν η πρώτη χρονιά που επιχείρησε κούρσα 400 μέτρων και πως το άθλημά της ήταν τα 200 μέτρα. Η επιλογή της να αγωνιστεί ήρθε έπειτα από συμφωνία με τον προπονητή της και τελικά ήταν μία «επιλογή που μας δικαίωσε».

«Για τους αθλητές είναι δύσκολα τα πράγματα», είπε αναφερόμενη στην καθημερινότητά τους και στην στήριξη από το κράτος. «Η πολιτεία προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να κάνει πολλά. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία αλλά θα θέλαμε καλύτερες εγκαταστάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε τις προπονήσεις μας καλύτερα και να έρχονται και περισσότερα παιδιά. Η κατάσταση στο κέντρο του Άγιου Κοσμά είναι συντηρητική, οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν αλλά θέλουμε κάτι καλύτερο επειδή σύντομα θα κλείσει», σημείωσε.

Η ασημένια Μαρία ανέφερε, επίσης ότι νιώθει συγκινημένη και υπερήφανη από αυτή της την νίκη, ενώ τόνισε και την ψυχική ανάταση που εισέπραξε από τον κόσμο.

Στέλνοντας ένα μήνυμα, σε όλους τους νέους ανθρώπου που κάνουν πρωταθλητισμό, ή θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, τόνισε ότι «δεν πρέπει να τα παρατάτε, οι επιτυχίες έρχονται σιγά σιγά και έπειτα από σκληρή προπόνηση, δεν πας κατευθείαν στον τελικό ή δεν παίρνεις κατευθείαν ένα μετάλλιο, αφήστε την τηλεόραση και τα κινητά και ξεκινήστε την σκληρή δουλειά».

Όσο αφορά τους αθλητές που φεύγουν στο εξωτερικό για να προπονηθούν, η ίδια δήλωσε:

«Η Έλλαδα έχει το καλύτερο κλίμα για προπόνηση. Όσοι αντέχουν οικονομικά πάνε εξωτερικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς της και τους συμπατριώτες της στη Σητεία για την στήριξη τους και ανέφερε ότι «το κινητό μου έχει μπλοκάρει από τα μηνύματα στα social media», ενώ όσο αφορά τα μελλοντικά της σχέδια, η ίδια ανέφερε ότι στοχεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, καθώς, πιστεύει ότι έπειτα από δύο χρόνια προπόνησης και αγώνων «θα χτυπήσουμε κάτι καλό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.