Ο αγώνας τένις που κράτησε λίγο περισσότερο από 11 ώρες! (βίντεο)

Ο αγώνας τένις που κράτησε λίγο περισσότερο από 11 ώρες! (βίντεο)

Πρόκειται για τον μεγαλύτερης διάρκειας αγώνα στην ιστορία του τένις. Ήταν το 2010, όταν στο πλαίσιο του Wimbledon, o τότε No 23 της παγκόσμιας κατάταξης John Isner αντιμετώπισε τον Γάλλο Nicolas Mahut.

O αγώνας ξεκίνησε το απόγευμα τις 22ης Ιουνίου. Μετά από σχεδόν 3 ώρες παιχνιδιού και ενώ το σκορ ήταν στο 2-2 στα σετ, ο αγώνας διακόπηκε πριν ξεκινήσει το τελευταίο σετρ, λόγω σκότους.

Στις 23 Ιουνίου το μεσημέρι ξεκίνησε το 5ο σετ. Ένα σετ που έμελλε να κρατήσει συνολικά 8 ώρες και 11 λεπτά. Κι αυτό γιατί στο 5ο σετ του τένις δεν ισχύει το ίδιο με τα υπόλοιπα σετ. Δεν ισχύει βασικά το σύστημα του tie break που ισχύει στα υπόλοιπα σετ μετά το 6-6. Με εξαίρεση το US Open, τα υπόλοιπα 3 Grand Slams, στο 5ο σετ δεν εφαρμόζουν το tie break.

Έτσι το 5ο σετ συνεχίστηκε την δεύτερη μέρα και διακόπηκε κάποια στιγμή για τον ίδιο λόγο. Τα games ήταν εκείνη την στιγμή στο 59-59!

Την 24η Ιουνίου ο αγώνας ξανάρχισε. Και τελικά τελείωσε με τον John Isner να κερδίζει με 70-68. Συνολικά, ο αγώνας διήρκεσε 11 ώρες και 5 λεπτά και φυσικά δεν υπήρχε όμοιός του στην ιστορία του τένις. Οι θεατές που αγόρασαν εισιτήριο και βρέθηκαν τρεις συνεχόμενες ημέρες στο γήπεδο για το ίδιο παιχνίδι, δεν θα περίμεναν ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο John Isner εξουθενωμένος, αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο χάνοντας με 3-0 σετ από τον Ολλανδό thermo de Backer. Αλλά αυτός και ο Mahut, είχαν γράψει ιστορία…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.