Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα «αρχαία» ρητά και οι φράσεις που τον κάνουν ανίκητο (φώτο)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα «αρχαία» ρητά και οι φράσεις που τον κάνουν ανίκητο (φώτο)

Ο ελληνικός και ο διεθνής τύπος αποθεώνουν τον 20χρονο Έλληνα τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και εκείνος κλέβει την παράσταση μετά το τέλος των παιχνιδιών του με τον τρόπο που πανηγυρίζει στο διαδίκτυο τις νίκες του.

Μετά την πρόκρισή του στον τρίτο γύρο του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε παραθέσει αυτούσιο έναν στίχο από την Ιλιάδα του Ομήρου: «Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης».

https://www.instagram.com/p/Bsr9FHNnceB/?utm_source=ig_embed

Μετά την πρόκρισή του στους «16» του Αυστραλιανού Όπεν δημοσίευσε στον λογαριασμό του ένα γνωμικό του Αριστοτέλη: «Υπεροχής επιθυμεί η νεότης, η δε νίκη υπεροχή τις», που ερμηνεύεται ως: «Η νεότητα επιθυμεί την υπεροχή, και η νίκη είναι ένα είδος υπεροχής».

https://www.instagram.com/p/BsxHL3-np-q/?utm_source=ig_embed

Μετά τη σπουδαία πρόκρισή του σε βάρος του βετεράνου Ρότζερ Φέντερερ, διάλεξε μία από τις πιο γνωστές φράσεις του φιλόσοφου Σωκράτη, διαφημίζοντας για ακόμα μία φορά την Ελλάδα και τον πολιτισμό της σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς έγραψε στο Instagram: «Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει», ήτοι «Η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά»

https://www.instagram.com/p/Bs3_uL7nD8u/?utm_source=ig_embed

O Έλληνας τενίστας μετά τη νίκη του έκανε την ίδια ανάρτηση στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram και όλοι οι θαυμαστές και ακόλουθοί του έγραψαν από κάτω διθυραμβικά σχόλια για τη νίκη του.

Εκτός από Όμηρο, Αριστοτέλη και Σωκράτη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρησιμοποιεί στα social media διάφορες φράσεις εμψύχωσης και θετικής στάσης, που αποκαλύπτουν τη δύναμη του χαρακτήρα του και την στόφα του μεγάλου αθλητή, που σίγουρα διαθέτει.

Ιδού μερικές:

Μόνο εσύ είσαι το όριό σου

https://www.instagram.com/p/BrkWyRznHZy/?utm_source=ig_embed

Όσο μεγαλύτερο το εμπόδιο τόσο μεγαλύτερη η δόξα να το ξεπερνάς
https://www.instagram.com/p/BqCgLOrnlEg/?utm_source=ig_embed

Η ικανοποίηση βρίσκεται στην προσπάθεια, όχι στο επίτευγμα

https://www.instagram.com/p/BowO3QznmPN/?utm_source=ig_embed

Στόχευσε στο φεγγάρι – Αν αστοχήσεις, μπορεί να πετύχεις ένα αστέρι

https://www.instagram.com/p/Bosc5mdHThK/?utm_source=ig_embed

Κάνε παραπάνω, βγάλε παραπάνω, γίνε κάτι παραπάνω!

https://www.instagram.com/p/Bog4-YWgYyP/?utm_source=ig_embed

Χωρίς αποτυχία, δεν υπάρχει κατόρθωμα

https://www.instagram.com/p/BnFFimTHf1G/?utm_source=ig_embed

Οι κακές μέρες μάς υπενθυμίζουν ότι πρέπει να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας

https://www.instagram.com/p/BkQyfCyAKBQ/?utm_source=ig_embed

Το μυστικό της αλλαγής είναι να συγκεντρωθείς στην ενέργειά σου – μην παλεύεις το παλιό, χτίσε το νέο

https://www.instagram.com/p/Bj7ZP_0gUc8/?utm_source=ig_embed

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.