ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στο Ράλι Αρκτικής για έναν διήμερο αγώνα ο Γιάννης Παπαδημητρίου- Θα «τρέξει» με Skoda Fabia R5 (φωτο)

Στο Ράλι Αρκτικής για έναν διήμερο αγώνα ο Γιάννης Παπαδημητρίου- Θα «τρέξει» με Skoda Fabia R5 (φωτο)

Ο έμπειρος οδηγός αγώνων Γιάννης Παπαδημητρίου αφού έκανε αρκετές δοκιμές στις χιονισμένες ειδικές της Αρκτικής, σήμερα ξεκινάει ένα διήμερο αγώνα. Συμμετέχει στο Ράλι Αρκτικής έχοντας στο δεξί μπάκετ του Skoda Fabia R5 ( υποστήριξη της RS200 Motor Oil) τον έμπειρο Βρετανό Michael Orr.Ο αγώνας ξεκινάει σήμερα 25 και τελειώνει αύριο 26 Ιανουαρίου και είναι όλες οι ειδικές σε χιονισμένους δρόμους.

Ο Έλληνας οδηγός είναι σωστά προετοιμασμένος για τις χιονισμένες επιφάνειες της Φινλανδίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Έλληνα οδηγό ο οποίος δεν τρέχει σε ελληνικούς αγώνες, η ιστορία του ξεκινάει από τα μέσα της δεκαετίας του 80. Την αρχή έκανε με ένα Renault 5 GT Turbo σε ασφάλτινους αγώνες.

Από το 1990 και για 6 χρονιές ακολούθησε το Πρωτάθλημα Ασφάλτου, ενώ το 1996 έκανε το ντεμπούτο του στη χωμάτινη επιφάνεια. Τελικά το χώμα τον κέρδισε. Το 1999 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος με Subaru Impreza WRC και συνοδηγό τον Κώστα Στεφανή. Παράλληλα ξεκίνησε τις εμφανίσεις του σε αγώνες του εξωτερικού. Το 2000 έκανε το μεγάλο βήμα και αγωνίσθηκε σε 9 αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Το 2001 ακολούθησε το Teams Cup, θεσμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που απευθυνόταν σε ιδιώτες. Το 2002 δεν δίστασε να δοκιμάσει μια νέα πρόκληση για τον ίδιο, όντας ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε στο χιονισμένο Ράλι Αρκτικής. Έκτοτε και για 8 συνεχόμενα χρόνια, ο πρωταθλητής του 1999 δεν έχανε το ραντεβού του με τα χιονισμένα Σκανδιναβικά δάση, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας εκτός συνόρων. Μετά από 3 χρόνια απουσίας, ο Παπαδημητρίου επέστρεψε στη δράση στο «Ράλι Καίτη Κυρίτση» τον περασμένο Νοέμβριο, επικρατώντας με άνεση στον αγώνα, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα με την πέμπτη θέση στο Tuscan Rewind, ράλι που προσμετρούσε στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Χώματος, απέδειξε πως η …τέχνη δεν ξεχνιέται εύκολα.

Φέτος, ο Γιάννης Παπαδημητρίου θα κυνηγήσει τη διάκριση, με όπλο την εμπειρία του από παρόμοιες συνθήκες στο παρελθόν, έχοντας παράλληλα και την πολύτιμη καθοδήγηση του Michael Orr που για πρώτη φορά θα βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα οδηγό. Ο Orr έχει αγωνιστεί σε περισσότερους από 140 αγώνες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα τον Παπαδημητρίου το διήμερο του αγώνα. Το Ράλι Αρκτικής συγκέντρωσε 107 συμμετοχές και 23 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5, με το συναγωνισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία να αναμένεται έντονος!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αγώνας ξεκινάει σήμερα το μεσημέρι ( Παρασκευή) και μετά από 10 ειδικές διαδρομές και 243 αγωνιστικά χιλιόμετρα, το ράλι της Αρκτικής, τερματίζει στο χωριό του Άγιου Βασίλη, στο Ροβανιέμι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.