ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ με εξαιρετική εμφάνιση Α.Ανδρεάδη, Σμιτ και Ραούβερντινκ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ με εξαιρετική εμφάνιση Α.Ανδρεάδη, Σμιτ και Ραούβερντινκ

Ο ΠΑΟΚ είχε σε κάκιστη μέρα το βαρύ του όπλο Νιλς Κλάβπαϊκ που ολοκλήρωσε το ματς με 10 πόντους αλλά είχε 36% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Από την άλλη ο Ολυμπιακός πήρε πόντους τόσο από τον Σμιτ όσο και από τα άκρα του με Ράουβερντινκ και Αλεξίεφ.

Οι Θεσσαλονικείς εκτός του Κλάπβαϊκ είχαν σε κακή μέρα και τους Μουαγκουτούτια, και Σαφράνοβιτς. Ο μόνος που ξεχώρισε για την ομάδα του Γιούρι ήταν ο Όκολιτς που σημείωσε 17 πόντους. Επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων θα γίνει στη Θεσααλονίκη τη Δευτέρα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τον Αλεξίεφ που δεν είχε αγωνιστεί στον ημιτελικό της Ιεράπετρας. Ο Βούλγαρος δεν πήρε πολλές προσπάθειες στο ξεκίνημα του σετ, ενώ έπαιρνε πολύ λίγο χώρο στην υποδοχή δυσκολεύοντας το σερβίς του ΠΑΟΚ. Ο Ράουβερντινκ τελείωσε δύσκολες μπάλες και με μπλοκ του Ανδρεάδη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά με δύο πόντους για το 8-6. Με δύο σερί πόντους του Όκολιτς όμως η ομάδα του Γιούρι Φιλίποφ έσβησε γρήγορα αυτό το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Οι Πειραιώτες όμως με άσο του Σμιτ και πέρασμα του Πετρέα στο φιλέ προηγήθηκαν και πάλι με 13-11 αναγκάζοντας τον Γιούρι Φιλίποφ να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός με πέρασμα του Ανδρεάδη (μετά από κακή υποδοχή του Μουαγκουτούτια) έφτασε στο 17-14 και στο 21-16 με άσο του Ράουβερντινκ και χαμένη επίθεση του Όκολιτς.

Με τον Μουαγκουτούτια στην γραμμή του σερβίς ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 22-21 μετά από λάθος του Τερβαπόρτι αλλά ένα τραγικό λάθος του Σαφράνοβιτς, την στιγμή που η ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνιζόταν χωρίς πασαδόρος, έδωσε στον Ολυμπιακό τρία σετ μπολ (24-22) με τους Πειραιώτες να κλείνουν το σετ με πόντο του Ράουβερντινκ, που ήταν ο κορυφαίος του πρώτου σετ για την ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο σετ αυξάνοντας την πίεσή του σερβίς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε γρήγορα ένα προβάδισμα τριών πόντων (1-4) μετά από λάθος του Τερβαπόρτι. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα με άσο του Φινλανδού πασαδόρου και από εκείνο το σημείο το ματς έγινε ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά στο δεύτερο σετ στο +2 για το 12-10 μετά από λάθος του Όκολιτς. Μετά από λάθος επίθεση του Κλάπβαϊκ οι Πειραιώτες έφτασαν στο 14-11 με τον Ολλανδό να δείχνει φανερά εκτός κλίματος αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι με τον Όκολιτς στην γραμμή του σερβίς μείωσαν σε 17-16 με πρώτο χρόνο του Τακουρίδη. Ο Ολυμπιακός με τον Ράουβερντινκ ξανά προηγήθηκε με 20-17 αλλά ο ΠΑΟΚ μείωσε ξανά στον πόντο (20-19) με μπλοκ του Όκολιτς. Οι Θεσσαλονικείς όμως έκαναν λάθη και επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να προσπεράσει με τρεις πόντους (22-19) μετά από παράβαση του Μουαγκουτούτια στο φιλέ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ξανά στον πόντο (22-21) με μπλοκ του Μπούτου αλλά νέο λάθος του ΠΑΟΚ έδωσε το σετ (25-22) στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με δύο πόντους στο ξεκίνημα του τρίτου σετ αλλά με άσο του Σαφράνοβιτς το σετ ξεκίνησε από την αρχή για το 8-8. Με μπλοκ του Σμιτ και λάθος του Όκολιτς οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 13-10 και με 15-11 με άσο του Καναδού διαγωνίου. Ο Όκολιτς (που ήταν ο MVP του ΠΑΟΚ) μείωσε σε 15-13 με άσο αλλά ο Ράουβερντινκ και ο Αλεξίεφ έδωσαν και πάλι προβάδισμα τεσσάρων πόντων στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το σετ με 25-21 με δύο άσους του Σμιτ, παίρνοντας τη νίκη με 3-0 σετ.

Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε μικροεπεισόδιο μεταξύ Πετρέα και Σαφράνοβιτς ωστόσο όλα έληξαν με παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Τα σετ 3-0 (25-22, 25-22, 25-21)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Πετρέας 6 (5/8 επ., 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 7 (4/5 επ., 3 μπλοκ), Σμιτ 16 (11/18 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Τερβαπόρτι 2 (2 άσσοι), Αλεξίεφ 7 (6/15 επ., 1 μπλοκ, 30% υπ. – 13% άριστες), Ραούβερντινκ 12 (11/22 επ., 1 άσσος, 35% υπ. – 24% άριστες) / Στεφάνου (λ, 82% υπ. – 36% άριστες), Δαρίδης (λ), Χριστοφιδέλης, Ζουπάνι 1 (1/4 επ.), Στιβαχτής.

ΠΑΟΚ (Φιλίποφ): Όκολιτς 16 (13/21 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Μουαγκουτουτία 11 (11/19 επ., 65% υπ. – 57% άριστες), Φιλίποφ, Τακουρίδης 8 (7/9 επ., 1 άσσος), Κλάπβαϊκ 10 (10/29 επ.), Σαφράνοβιτς 5 (2/9 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 47% υπ. – 21% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 67% υπ. – 43% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Τερζής, Γάτσης, Μπούτος 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ).

Να σημειωθεί ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν υποδέχτηκαν τους Θεσσαλονικείς με τον καλύτερο τρόπο. Από την ερυθρόλευκη κερκίδα έφυγαν αρκετές μπουγάτσες στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που δεν συμβαίνει πρώτη φορά στα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στο κλειστό του Ρέντη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.